14 vjeçari krijon hit lojrën për iOS.

Ajo çfar është interesante tek Bubble Ball lojra popullore(falas) në Apple App Store, është ajo se është krijuar nga një djalosh 14 vjeçar i cili quhet Robert Hej, një...

Ajo çfar është interesante tek Bubble Ball lojra popullore(falas) në Apple App Store, është ajo se është krijuar nga një djalosh 14 vjeçar i cili quhet Robert Hej, një programues i vërtet prej qytetit Juta, i cili lojrën e kishte publikuar nën kompanin e tij të titulluar Nay Games, më datën 29 dhjetorë.

Bubble Ball është një lojë logjike dhe me fizikë në të cilën përdoruesi duhet të vendos topin në vendin e caktuar duke përdorur pllaka druri dhe ato metalike.

Robert Hej, i cili kishte krijuar faqe të tijë që në klasën e tretë, kishte pasur nevojë vetëm për një muaj e gjysë kohë për të kompletuar këtë lojë, me pak ndihmë nga nëna e tij Keri Hej kuptohet, kurse gjat krijimit të lojës kishte përdorur Corona SDK d Ansca Mobile dhe kishte mësuar gjuhën programuese Lua, pasi fillimisht kishte provuar me Objective-C dhe GameSalad, por këto paisje nuk i kishin pëlqyer dhe aq shumë.

Hapi tjetër i radhës i djaloshit 14 vjeçarë është futja e mallrave virtuale dhe opsioneve për blerje të lojës, për të gjeneruar të ardhura, dhe natyrisht për të krijuar edhe më shumë aplikacione nën kompanin e tijë./itshqip.com

RELATED BY