2.2 mil. kartela krediti nga PlayStation Network janë në shitje.

Thuhet se në internet janë në shitje 2.2 milionë të dhëna për kartela krediti. Të dhënat e vjedhura janë nga rrjeti i PlayStation Network e cila kohë më parë...

Thuhet se në internet janë në shitje 2.2 milionë të dhëna për kartela krediti. Të dhënat e vjedhura janë nga rrjeti i PlayStation Network e cila kohë më parë ishte thyer dhe ishin komprementuar informacione për rreth 70 milionë përdorues.

Sipas një hulumtuesi të kompanis për siguri Trend Micro, nëpër forumet e hakerëve sillen muhabete se ka një kopje prej Databazës për të cilën kërkohet mbi 100.000 dollër. Kjo është në kundërshtim me deklaratën e Sony e cila tha se nuk ka prova se të dhënat për kartelat kredite janë enkriptuar.

Interesante, sipas këtij informacioni nga forumi PSC-Scene hakerët i kanë ofruar Sony-t të blejnë bazën e të dhënave./itshqip

RELATED BY