20 gjërat e Googles për shfletuesit dhe uebin.

Google publikoi librin e saj “20 gjëra të cilat i mësova për shfletuesit dhe uebin“, për 20-vjetorin e zbulimit të saj nga Tim Berners-Li. Libri është bashkpunim i ekipit...

20 gjërat e Googles për shfletuesit dhe uebin.

Google publikoi librin e saj “20 gjëra të cilat i mësova për shfletuesit dhe uebin“, për 20-vjetorin e zbulimit të saj nga Tim Berners-Li. Libri është bashkpunim i ekipit të Google Chrome dhe ilustratorit Kristof Niman.

“20 gjërat” është e shkruar në HTML5 dhe paraqet “udhezues për të gjith ato persona të cilët janë kuriozë për bazën e shfletuesit dhe uebit” me përgjigje të pyetjeve, si psh. Cfar është HTML5, dhe çfar HTML? Cfar janë cookies dhe “cloud computing”. Si të qëndrojmë të sigurt nga rreziqet nga virusët, kur jemi online? etj…

“Jeta në ueb mund të ju jep liri dhe fuqi, por gjithashtu meriton pak vetë-edukim. Ashtu siç duam të dimë fakte ne si qytetarë  për ngjarjet në lagje tonë si – ujë të pastërt, biznese lokale, aq është e rëndësishme për të kuptuar një pjesë të informacioneve për jetën tonë online.” thuhet në parathënien për “20 gjërat”.

RELATED BY