23 shkurtesa për Windows 8

Nëse jeni duke e përdorur për herë të parë Windows 8, atëherë mund të jeni pak i humbur dhe i trullosur për shkak se mungon butonin Start dhe gjitha...


Nëse jeni duke e përdorur për herë të parë Windows 8, atëherë mund të jeni pak i humbur dhe i trullosur për shkak se mungon butonin Start dhe gjitha gjërat e tjera janë më ndryshe nga Windows XP/Vista/7. Mënyra më e mirë e adaptimit dhe mësimit në Windows 8 është përdorimi i shkurtesave në tastierë për të punuar me Windows 8.

Charms

Win+C: Të gjitha charms
Win+Q: Kërko charm-in
Win+H: Shpërndaje charm-in
Win: Filloni charm-in
Win+K: Pajisjet charm
Win+I: Rregulloni charm-in

Kërkimi

Win+Q: Kërko aplikacionet
Win+W: Kërko rregullimet
Win+F: Kërko fajllat.

Aplikacionet (Metro)

Win+Z: Shko tek opsionet e aplikacionit
Win+.: Vendose aplikacionin në të majtë
Win+Shift+.: Vendose aplikacionin në të djathtë
Alt+F4: Mbyll një aplikacion

Desktop

Win+D: Hape Desktopin
Win+,: Përgjo Desktopin
Win+B: Kthehu në Desktop

Të tjera

Win+X: Hape menynë e sistemit rregullues
Win+PrntScrn: Bëjë një foto dhe ruaje tek Pictures
Win+Tab: Hape listën e ndryshimit
Win+T: Parashiko hapjen e Windows në taskbar
Win+U: Hape lirinë e Acces Center
Win+Spacebar: Ndrysho gjuhën dhe tastierën
Win+Enter: Hape Windows Narrator./itshqip

RELATED BY