26% e përdoruesve të Windows-it ende përdorinë Windows XP

Më shumë se 26% e të gjithë përdoruesve të sistemeve operative nga Microsoft janë duke përdorur Windows XP, sistem opeartiv që Microsoft provoi të largojë nga përdorimi. Windows 7...

26 e përdoruesve të Windowsit ende përdorinë Windows XP

Më shumë se 26% e të gjithë përdoruesve të sistemeve operative nga Microsoft janë duke përdorur Windows XP, sistem opeartiv që Microsoft provoi të largojë nga përdorimi.

Windows 7 qëndron me 48.77%, por është vërtetë interesante se XP ende refuzon të dal nga gara edhe pasi Microsoft ndaloi mbështetjen e këtij sitemi operativ me përditësimet dhe rregullimet e lëshimeve.

Edhe pse ka qenë shumë i prekur nga kërcënimet ndaj sigurisë më shumë se kurrë, XP është ende duke shijuar përdorimin e plotë. Madje Windows përmendi 7 vite që nuk do të vendos mbështeje për këtë sistem oparativ, por XP duket që nuk mërzitet shumë.

Sidoqoftë, Windows XP brenda viti pasoi një rënje prej 1.4%, por kjo nuk do të thotë asgjë pasi që Windows 8 ende mbetet prapa me vetëm 11.3% të përdoruesve./itShqip

RELATED BY