Aksionet e Android në SH.B.A. bien gjatë tremujorit të dytë

Android definitivisht është duke u ngjitur më lartë në skenën botërore. Por mund të befasoheni me nivelin e suksesit që po përjeton në SH.B.A.,sepse është në rënie, sipas vlerësimeve...

Android definitivisht është duke u ngjitur më lartë në skenën botërore. Por mund të befasoheni me nivelin e suksesit që po përjeton në SH.B.A.,sepse është në rënie, sipas vlerësimeve të Strategy Analytics. Që nga tremujori i dytë, aksionet e Google në treg kanë rënë nga 60.6 përqind sa ishin më herët këtë vit, në 56.3 përqind. Askush nuk mund t’a quaj këtë moment krize për Android, por medoemos kjo sygjeron se Apple ka tërhequr më shumë klientë që po kërkonin të ndërrojnë platformat.

iPhone është ngritur në 33.2 përqind derisa RIM dhe të tjerët u zbrapsën. Dëshmitë e vërteta se në ç’drejtim po shkon tregu, supozojmë, do t’i shohim në gjysmën e dytë të vitit. Apple do të mbijetojë verën Amerikane mbushur përplot me variante të Galaxy S III, përderisa Samsung dhe të tjerët nga kampi Android ndodh se do të detyrohen të shpresojnë se ndonjë përditësim më i madh i iPhone se sa ai i 2012 të ndjekë perëndimin e diellit. /itshqip.com

RELATED BY