Android dominon në mbarë botën duke arritur 80% të tregut

Nuk ka të ndaluar lufta ndërmjet Android-it dhe iPhone-it, gjithashtu as diskutimet për të mirat dhe të këqijat e njëri-tjetrit, por sidoqoftë shifrat nuk gënjejnë pasi që Android-i është...

Android dominon në mbarë botën duke arritur 80 të tregut

Nuk ka të ndaluar lufta ndërmjet Android-it dhe iPhone-it, gjithashtu as diskutimet për të mirat dhe të këqijat e njëri-tjetrit, por sidoqoftë shifrat nuk gënjejnë pasi që Android-i është ende sistemi operativ më i popullarizuar në botë sipas tyre.

Bazuar në të dhënat e firmës IDC, dominimi i pajisjeve me Android në markete është ende duke u rritur. Në vitin 2013, pajisjet me Android përfshinin 78.6 përqind e shitjeve të të gjithave pajisjeve të shitura në mbarë botën, duke u rritur nga 69 përqind që ishin në vitin 2012. Ndërsa sistemi operativ iOS kishte 15.2 përqind të tregut gjatë vitit 2013, duke u zbritur nga 18.7 përqind që ishte në vitin 2012.

Bazuar nga grafiku i paraqitur më poshtë i cili shfaq rezultatet e dominimit të sistemeve operative telefonike, shihet qartë që nuk ndonjë diskutim këtu./itShqip

Android dominon në mbarë botën duke arritur 80 të tregut1

Categories
Lajme

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY