Android ka përmbi 100.000 aplikacione.

Sipas ekipit të Android, ky sistem operativ për platforma mobile tani numron përmbi 100.000 aplikacione. Popullariteti i Android vazhdon të rritet falë kodit të hapur të saj, kështu që...

Sipas ekipit të Android, ky sistem operativ për platforma mobile tani numron përmbi 100.000 aplikacione.

Popullariteti i Android vazhdon të rritet falë kodit të hapur të saj, kështu që shumica e prodhuesve preferojnë Android në paisjet e tyre mobile. Verzionet e deritanishme preferonjnë telefonat mobil, por pritet dhe supozohet që verzioni më i rri 3.0 Gingerbread i Android do të jetë i përshtatur edhe për komjuterët tabletë. Shfaqja e Android në tablet komjuterët sigurisht do të nënkupton edhe më shum aplikacione në të ardhmën.

Momentalisht në tregun e Android-it 64% e aplikacioneve janë pa pagesë, por kjo është pjesërisht përshkak të kufizimeve në blerje, por para një kohe Google kishte hapur edhe tregun Android të paguar, për 20 vende, dhe kishte njoftuar se ky treg do të jetë në dispozicion edhe për vendet tjera. Kur secili do të mund të blejë dhe krijon aplikacione me pagesë, do të shihet edhe rritje në numrin e tyre.

Megjithatë, Android ka vetëm 1/3 aplikacine prej përmbi 280.000 aplikacioneve të Apple iOS.

RELATED BY