Android sistemi operativ tani më i shitur.

Vetëm dy vite pas publikimit, Android është bërë sistemi operativ më i shitur për telefonat e menqur në botë, duke tejkaluar kështu Symbian e Nokia-s, thuhet në hulumtimin e...
Vetëm dy vite pas publikimit, Android është bërë sistemi operativ më i shitur për telefonat e menqur në botë, duke tejkaluar kështu Symbian e Nokia-s, thuhet në hulumtimin e Canalus.

Në tremujorin e fundit janë shitur 32.9 milijonë Android telefona të menqur, duke tejkaluar 31 milijonë telefonat e menqur të Symbian.

Një prej përparësive të Android janë  aplikacionet. Me mbi 100.000 aplikacione, për dallim të 20 mijë aplikacioneve të Symbian, së bashku me dispozicionin, ka HTC, Samsung dhe LG telefona mobile të cilët ndryshojnë në çmim. Android do të fillon të rritet si platformë, dhe së shpejti pritet të dominojë edhe në tregun e tabletë kompjuterëve. Mbi 30 prodhues njoftuam tabletë kompjuterë në panairin CES 2011 ku ishin prezentuar një sër Android platforma./itshqip.com

RELATED BY