[email protected]

Google prezentoi sistem të bazuar në Android i cili do të lidh paisjet shtëpiake përmes Google protokoleve, Android Open Accesory Kit dhe API-ja. [email protected] do të bën lidhjen e...

Google prezentoi sistem të bazuar në Android i cili do të lidh paisjet shtëpiake përmes Google protokoleve, Android Open Accesory Kit dhe API-ja.

[email protected] do të bën lidhjen e paisjeve shtëpiake përmes shërbimeve të cilat do të kontrollohen përmes paisjeve mbile.

Imagjinoni të lidhni sistemin e ujitjes. Do të mund të luani Farmville live”, thotë Xho Brit nga Google. “Po e hapim këtë platformë për të gjith të bëjnë cka të duan më të.”

“Internet i gjërave” është koncept një hap përpara dhe në drejtim të se ardhmes e cila definitivisht na pret dhe Google dëshiron që të jetë ndër të parët që do të aktivizohen në këtë drejtim. Google nuk dha edhe shum detaje se si bëhet lidhja e paisjes, por prezentoi Android Open Accessory Kit i cili do tu jep mundësi programerëve kreativ të laujn me paisjet e jashtme. Me Open Accessory Kit paisjet e jashtme si miu(mause) ose xBox kontrollat mund të lidhen përmes USB, me paisjet Android duke përdorur aplikacione. Së shpejti pritet edhe lidhje përmes Bluetooth./itshqip

 

 

RELATED BY