Anulohet prezentimin i Nexus Prime përshkak Steve Jobs

Prezentimi i një “gjëje të madhe” siç edhe kishin paralajmëruar nga Samsung dhe Google është shytrë për shkak të vdekjes së Steve Jobs. Edhe pse të dy kompanitë Samsung...

Prezentimi i një “gjëje të madhe” siç edhe kishin paralajmëruar nga Samsung dhe Google është shytrë për shkak të vdekjes së Steve Jobs. Edhe pse të dy kompanitë Samsung dhe Apple janë në luftë gjygjësore për shkeljen të patentave, 20 padi në 10 shtete të ndryshme të cilët mund të rezultojnë me ndalesa për shitje të telefonave të zgjuar dhe tabletëve, megjithatë Samsung vendosi të tregojë respekt për njërin nga themeluesit e kompanisë Apple, Steve Jobs. Samsung gjithashtu bashkpunon edhe me Apple, prodhojnë një pjesë të komponentëve për paisjet iOS.

“Mendojmë se nuk është koha e duhur për të prezentuar një produkt të ri, kur e gjith bota i shreh respekt Steve Jobs”, tha Samsung.

Samsung akoma nuk ka përcaktuar ndonjë datë tjetër kur do të prezentohet Google Nexus Prime telefoni i zgjuar. Duhej të prezentohet më 11 tetor, por të githa njoftimet për ngjarjen e Samsung Unpacked ishin larguar kur z.Jobs ndërroi jetë më 6 tetor.

Prime do të jetë telefoni i tretë Google Nexus, dhe do të jetë i pari që do të punojë në Android Ice Cream Sanwich. Ky sistem operativ do të funksionojë edhe në telefonat e zgjuar të cilët punonin në Gingerbread verzionin e tabletëve të cilë janë në Honeycomb./itshqip

RELATED BY