Aplikacionet Android po bëjn BOOM

Tregu Android është gati të thej rekord prej 100.000 aplikacione, duke u bazuar në statistikat e vëna nga Androlib. Kështu, ofertat për platformën Android kanë eksploduar 12 muajve të...

Tregu Android është gati të thej rekord prej 100.000 aplikacione, duke u bazuar në statistikat e vëna nga Androlib. Kështu, ofertat për platformën Android kanë eksploduar 12 muajve të fundit, me një rritje prej 15% nga 6000 në 91.000 aplikacione. Vetëm muajin e fundit janë krijuar rreth aplikacione për Android, prej të cilëve 62% e tyre janë FALAS.

Në të njejten periudhë, Apple App Store, mund te 4 fishojë fitimet nga 55.000 në 225.000, vetëm nga aplikacionet. Këto shuma përshtaten me shitjet dhe shpërndarjen e tyre, kanë determinuar zbuluesit e këtij tregu: Android mbajti në qerekun e parë të 2009-es vetëm 1.6% të fitimit nga tregu Smartphone,në krahasim me iPhone që mbajti rreth 10.5% të fitimeve për vete. Në qerekun e parë të 2010-es, Android arriti nje faktor prej 6 në 9.6%, në krahasim me iPhone që kishte 50% dhe në qerekun e parë të 2010-es ra në 15.04%

Android Aplikacionet – Pjesa 1,2,3

http://www.youtube.com/watch?v=Fz4wrhwMD98

http://www.youtube.com/watch?v=uZksVf_gnj8

RELATED BY