Aplikacionet janë rreziqet më të mëdha të PC-ve Windows?

Windows aplikacionet si Firefox, Adobe Reader ose iTunes janë caqët më të mëdha të Hackerëve dhe janë mjaft caqe atraktive, raporton agjencia daneze e siguris Secunia. Duke u bazuar...

Windows aplikacionet si Firefox, Adobe Reader ose iTunes janë caqët më të mëdha të Hackerëve dhe janë mjaft caqe atraktive, raporton agjencia daneze e siguris Secunia. Duke u bazuar në studimet e fundit të publikuara nga kompania software-ike, konsistuar në një total prej 50 programesh, përfshirë 26 prej Microsoft, third-party aplikacione në perioden 2007-2009 në një rritje prej 3.5 here u zbuluan vrima sigurie. Në përgjithsi numri i vrimave të njohura për këtë profil të përdoruesve është rritur në periudhen prej 220 në 420.

Shqetësues është shikimi përpara në këtë vit dhe vitin e ardhshëm: Duke cituar Secunia, numri i raporteve të lëshimeve të sigurisë në vitin e kaluar pas 6 muajve është arritur deri në 89%. Por është e rëndësishme të theksohet se Secunia së fundmi ka lëshuar një aplikacion që verifikon të gjitha programet e instaluara në kompjuter nëse janë të aktualizuara (up to date)(Vëzhgo Foto nr.1)

Lista e kompanive me më së shumti raportime sigurie, duke u bazuar në studimet e këtij viti bindshëm prin Apple ; vetëm update i Mac OS X 10.6.3 ka arritur deri në 65 raportime të lëshimeve të sigurisë. Pavarësisht blerjës së Sun në Prill të 2009-tës, para të cilat i morrën nga Java, krijuesi i Oracle rradhitet vetëm në vendin e dytë. Ajo pasohët nga Microsoft, Hewlett Packard, Adobe, IBM, VMware, Cisco, Google dhe Mozilla.//itshqip.com

Si të përdorim Secunia PSI


RELATED BY