Apple iPhone 3GS apo Google Nexus One?

Nga të ashtuquajturit telefona të menqur padyshim se dy më të njohurit nga këta telefona që gjenden sot në tregun e telefonave celular janë Google Nexus One dhe versioni...

Nga të ashtuquajturit telefona të menqur padyshim se dy më të njohurit nga këta telefona që gjenden sot në tregun e telefonave celular janë Google Nexus One dhe versioni më i fundit i iPhone nga Apple, iPhone 3GS.

Këta telefona janë përshtatur dhe zhvilluar me teknologjitë më të fundit,gjithashtu ofrojnë edhe shum funksione atraktive. Google Nexus One përdor sistemin operativ Android zhvilluar nga HTC.

Për vizitorët tonë, ne do ju ofrojmë një krahasim të këtyre dy telefonave duke cekur karakteristikat e tyre:

 

Ekrani:

Nëse krahasojmë ekranet, Nexus Oone ka ekran me madhësi prej 3.7 inçash ndërsa iPhone 3Gs ka ekran me madhësi prej 3.5 inçash. Rezulucioni i iPhone është 320×480 ndërsa Nexus One ka rezulucion 80×800.

Hapësira

Nexus One ofron hapësir me kapacitet deri në 32GB së bashku me portin për microSD ndërsa iPhone ofron kapacitet më të vogël dhe nuk ka port për microSD.

Procesori

Nexus One ka procesor me shpejtësi 1GHz ndërsa procesori i iPhone ka shpejtësinë 600MHz.

Kamera

Apple iPhone vjen me kamerë prej 3.15 megapiksellësh ndërsa Nexus One me kamerë prej 5 megapiksellësh.

Aplikacionet

Pa dyshim se për iPhone ka shumë më tepër aplikacione që gjenden në dyqanin e aplikacionenve online iTunes se sa për Nexus One.

Këtë krahasim e kemi bër vetëm që të informojmë vizitorët tanë dhe ndoshta edhe ti ndihmojmë në zgjedhjen e telefonit të tyre.

RELATED BY