Apple patenton teknologjinë që u jep fund ekraneve të thyera

Apple nga zyra e Patentimeve në SHBA ka marrë konfirmimin për shpikjen e saj e cila do të mundësoje mbrojtjen automatike të paisjeve(iPhone) gjatë rënies në tokë, transmeton itshqip....

apple ekran

Apple nga zyra e Patentimeve në SHBA ka marrë konfirmimin për shpikjen e saj e cila do të mundësoje mbrojtjen automatike të paisjeve(iPhone) gjatë rënies në tokë, transmeton itshqip.

Patenta përfshin aktivizimin e senzorëve të cilët tashmë egzistojnë në telefonin e tyre, në mënyrë që sa më shpejtë të përcaktojnë pjesën dhe vendin e rënies në tokë.

Përveç kësaj, procesori i llogarit edhe gjëra tjera një prej tyre edhe të përshtatunit e nevojshme, duke startuar motorin në të cilën duhet të përshtatë edhe pozicionon e telefonit në ajër dhe duke i mundësuar atij të bjen në tokë pikërisht në pjesët më të forta të paisjes. Ideja e gjith kësaj është që në çdo mënyrë paisja gjatë rënies në tokë të mos bjen nga pjesa e ekranit.

Për këtë qëllim mund të përdoret edhe funksioni i vibrimit, i cili ndodhet tash më në telefon, por për ndryshimin e kahjes së paisjes mund të përdorë impulsa më të fuqishme të vibrimit krahas atyre standarde që janë në telefon, gjatë ardhjes së ndonjë mesazhi apo edhe ndonjë thirrje./itshqip

RELATED BY