Apple planifikon të prodhojë 25 milionë iPhone 5 deri në fund të vitit

iPhone 5 do të jetë më i hollë dhe më i lehtë me një kamerë 8 megapikselëshe, thonë burime për Wall Stret Journal të cilët janë të njoftuar me...

iPhone 5 do të jetë më i hollë dhe më i lehtë me një kamerë 8 megapikselëshe, thonë burime për Wall Stret Journal të cilët janë të njoftuar me porositë e pjesëve për Apple. Apple nuk i prodhon pjesët e saja, por bashkpunon me kompani të ndryshme, kryesisht kompani nga Tajvani dhe Kina.

Sipas atyre burimeve, Apple planifikon të prodhojë 25 milionë paisje nga gjenerata e ardhshme e iPhone i cili do të duhet të prezentohet kah fundi i vitit 2011.

“Vlersimet e Apple për shitjet e iPhone 5 janë mjaft agresive. Na thanë të jemi të gatshëm ti ndihmojmë kompanisë të arrijë objektivin e saj prej 25 milionë paisje deri në fund të vitit. Numri i podhimit fillestar do të jetë disa milionë njësi… na thanë që duhet ti dërgojmë komponentët deri tek përpiluesi Hon Hai në gusht.”, thonë disa burime nga WSJ. Hon Hoi është një kompani nga Tajvani për elektronikë, një prej kompanive më të mëdha në botë, dhe është kompani që monton komponentët e paisjve të Apple.

Apple kishte shitur 18.6 milionë iPhone paisjeve në tremujorin e dytë i cili mbaroi më 26 mars./itshqip

RELATED BY