Arriti Safari 5

Në WWDC Apple përkunder iPhone 4 prezentoi dhe shletuesin e ri Safari 5 për Windows dhe Mac. Risi për Safari 5 është shpejtësia, kurse përdoruesit mund të zgjedhin nëse...

WWDC Apple përkunder iPhone 4 prezentoi dhe shletuesin e ri Safari 5 për Windows dhe Mac. Risi për Safari 5 është shpejtësia, kurse përdoruesit mund të zgjedhin nëse do kërkojnë me makinën kërkuese të Google, Yahoo ose Bing. Sipas Apple me Nitro JavaScript enxhine Safari 5 në Mac punon për 30% më shpejt se Safari 4.

Shfletuesi ka dhe një Safari Reader, lexues me të cilin përdoruesi ndanë tekstin nga reklamat e faqes.

Sigurisht në këtë shfletues është përmisuar edhe HTML5 mbështetja. Apple vazhdon të thotë se “ueb standardet janë e ardhmja e internetit.”

U prezentua dhe një program pa pagesë Safari Developer, me të cilën programerët do të mund të personalizojnë dhe përmisojnë Safari 5, me zgjerimet e bazuar në teknologjin e ueb standardeve si HTML5, CSS3 dhe JavaScript dhe gjith kjo duke përdorur Safari Extension Builder.

Më shum mbi Safari 5 dhe linkun për të shkarkuar do të mund të gjeni në faqen zyrtare.

RELATED BY