Avatar photoshop mësim [shqip]

Përshëndetje, tani do te ju tregoj se si te krijoni nje fytyre montazh bazuar ne filmin AVATAR : P.S: Ne kete tutorial mund ti percillni edhe vetem foto nese jeni...

Përshëndetje, tani do te ju tregoj se si te krijoni nje fytyre montazh bazuar ne filmin AVATAR :

Image Image

P.S: Ne kete tutorial mund ti percillni edhe vetem foto nese jeni te afte ne punen me photoshop.

1- Nese e keni foton me ngjyre ateher se pari shkoni ne Image>Adjustments>Black & White… klikoni OK dhe transformojeni ate ne Bardh e Zi.

2- Krijoni nje layer ne Layer>new>Layer pastaj mbusheni me #349fc9 dhe percilleni foton :

Image

3- Klikoni Ctrl+Shift+Alt+E ne te njeiten kohe do te bashkohen te gjithe Layers ne nje te vetem shikoni foton:

Image

4- Shko ne image>adjustments>Exposure pastaj :

Image

5- Krijoni dy Layers pra i duplikoni ato:

Image

pastaj shkoni ne:

Image

pastaj:

Image

6- Ndryshoni pamjen e Layerit te mehershem ne:

Image

7- Krijo nje Layer te rri :

Image

8- Shkoni ne :

Image

pastaj:

Image

9-Ndryshoni blendin e tij ne Soft Light si ne figure :

Image

10- Dyfishoje Layerin e kaluar pra Dplikoje :

Image

pastaj ndryshoje Blend Mode te tij ne Normal
dhe pastaj shto nje Layer qe do ta maskoje ate :

Image

11-Ndrysho ngjyren ne te zeze ne vendin e ndryshimit te ngjyrave:

Image

pastaj selekto veglen brush (b) dhe paraqite si big brush :

Image

fillo pikturimin e fytyres :

Image

12- Krijo nje Layer te rri :

Image

me mesatren e radiusit dhe zerot si ne figure:

Image

pikturo ne vendet qe figura te duket si meposhte :

Image

13- Shko ne :

Image

pastaj:

Image

tani ndryshimet jane ne Soft Light :

Image

14- Tani pikturo me small brush :

Image

pikturo ne vendet qe te duket keshtu:

Image

15- Shko ne :

Image

pastaj:

Image

16- Pastaj ne :

Image

17- Tani shko ne:

Image

pastaj:

Image

Tani do punojme ne syte :
18- Selekto Layerin e pare (pra Origjinalin) :

Image

duplikoje ate me (Ctrl+J) dhe barte ne(si ne figure):

Image

shko ne :

Image

19- Selektoje veglen Brush dhe zgjidh ngjren e bardh:

Image

20- Tani zmdhoje foton tek pjesa e syve perdore ngjyren e verdhe dhe vepro keshtu:

Image

21- Duplikoje Layerin e kaluar :

Image

pastaj shko ne:

Image

pastaj:

Image

22- Tani selektoje Layerin dhe:

Image

me veglen e kaluar Brush pikturoje pjesen e syve ne te bardhe :

Image

tani selektoje “Color Dodge” dhe jepi vlerat “85”:

Image

23- Krijo nje Layer Layer>New>Layer dhe pastaj me Small Brush :

Image

paraqiti disa pika ne fytyre :

Image

24-Shko ne:

Image

pastaj:

Image

25- Tani teksti :
Krijo tekstin me fontin: Lithos pro dhe beji shkronjat sa me te medha :

Image

tani shko ne:

Image

pastaj:

Image

Dhe imazhi perfundimtar eshte:

Image

Krijuar nga BlackD00r
Dedikuar : itshqip.com

RELATED BY