Babai dhe djali i tij lansojnë iPhone 4 në kozmos.

Lik Geisbuler dhe djali i tij nga Bruklin lansuan iPhone 4 në kozmos, më sakt 30 kilometra në stratosferë. Misioni i tyre ishte të regjistrojnë “errësinë përmbi tokës” me...

Babai dhe djali i tij lansojnë iPhone 4 në kozmos.

Lik Geisbuler dhe djali i tij nga Bruklin lansuan iPhone 4 në kozmos, më sakt 30 kilometra në stratosferë. Misioni i tyre ishte të regjistrojnë “errësinë përmbi tokës” me një HD video kamerë. Për këtë qëllim ato mbushën balon atmosferik me helium dhe në të vendosën(ngjitën) një kuti për iPhone i cili regjistron të gjith rrugën deri lart. Në stratosferë për shkak të mungesës nga shtypja atmosferike baloni eventualisht plasë, dhe bjen poshtë, ku më pas hapet një parashutë, dhe zbret me sukses 30 kilometra larg vendit të lansimit, ku më pas është gjetur me anë të teknologjis GPS.

Baloni arriti të përballon fryma më fuqi prej 160km/h, temperatura prej 60 celzius nën zero, shpejtësi prej 241 km/h dhe shkallë të lart të rezikut të leshohet paisja në ujë, thuhet në vide.

I gjith eksperimenti, me testimet dhe pregaditjet, zgjati 8 muaj, kurse rezultati është 90 minuta video nga kozmosi. Më posht është video nga verzioni i ndarë prej 7 minutave. Kurse këtu do të gjeni fotoografi.

Homemade Spacecraft from Luke Geissbuhler on Vimeo.

RELATED BY