BlackBerry Z10 kundër iPhone 5 , S III dhe Nexus 4

BlackBerry të mërkurën shfaqi dy smartphone të ri , BlackBerry Z10 dhe BlackBerry Q10 . Ndërsa sukses më të madhë kishte BlackBerry Z10 pasi që ishte më i shitur ...

BlackBerry të mërkurën shfaqi dy smartphone të ri , BlackBerry Z10 dhe BlackBerry Q10 . Ndërsa sukses më të madhë kishte BlackBerry Z10 pasi që ishte më i shitur  sesa BlackBerry Q10  dhe është lansuar para tij .

blackberry z10

BlackBerry Z10 ka një ekran me 4.2 inç me një rezolicion prej 1280×768 piksel dhe me 356 piksel për inç . Pra , BB Z10 ka një ekran më të madhë sesa iPhone 5 që është me madhësi prej 4 inç dhe rezolicion 1136×640 piksel . Gjithashtu ekrani është më i mirë sesa Samsung Galaxy S III që ka një ekran prej 4.8 inç një rezolicion prej 1280×720 piksel dhe 306 piksel për inç .Po ashtu edhe Nexus 4 nga Google ka një ekran 4.7 inç dhe rezolicion prej 1280×768 piksel por me 320 piksel për inç , pra më pak se BlackBerry Z10 me 356 piksel për inç .

Sidoqoftë Apple dhe Samsung gjatë këtij viti do të lansojnë versione të reja të pajisjeve të tyre , ndërsa sa i përket kompanisë Apple janë bërë thashetheme se do ta rrisin madhësinë e ekranit dhe do të bëjnë një rezolicion më të mirë . Për tani BlackBerry Z10 ka një ekran më të mirë duke u bazuar në rezolucionin e ekranit .

BlackBerry Z10 ka procesorin dual-core me 1.5 GHz dhe 2GB RAM.  Ndërsa njëra prej pajisjeve më të shitura  Samsung Galaxy S III  ka procesor quad-core 1.4 GHz dhe 2GB RAM në disa dyqane ndërsa në dyqanet ndërkombëtare ka vetëm 1GB RAM.  iPhone 5 ka procesor dual-core A6 me 1.3 GHz dhe me 1GB RAM , ndërsa Nexus 4 ka processor quad-core Qualcomm me 1.5GHz  me 2GB RAM.  Pra , BlackBerry Z10 ka një procesor më të mirë sesa iPhone 5 por më të dobët sesa Galaxy S III dhe Nexus 4.
Për Samsung është përfolur se do të lansoi Galaxy S IV me 8 bërthama gjatë këtij viti .

Black Berry Z10 ka një hapsirë 16GB dhe vend për microSD me një hapsirë maksimale prej 32GB . iPhone 5 ,  sigurisht vjen me një hapsirë më të madhe prej 16GB , 32GB dhe versionin 64GB , ndërsa Samsung Galaxy S III ka në dispozicion 16GB , versionin 32GB me një microSDX prej 64GB hapsirë . Nexus 4 është më i dobët për nga hapsira pasi që ka vetëm 8GB dhe 16GB hapsirë dhe pa vend për microSD . BlackBerry Z10 me të vërtetë ka një hapsirë të madhe por sigurisht jo më të mirë sesa iPhone ose Galaxy S III .

iPhone 5 Galaxy SIII BB Z10

BlackBerry Z10 ka kamerën e pasme 8MP dhe kamerën përparme me vetëm 2MP , gjithashtu BB Z10 ka opcionin për rregullimin e fotove përmes Time Shift që është njëri prej opcioneve më të mira . Kamera e pasme ka 1080p , pra është e HD ndërsa kamera e përparme është 720p  .  Samsung Galaxy S III ka 8MP kamerën e pasme dhe 1.9 MP kamerën  ,gjithashtu edhe iPhone 5 ka 8MP kamerën e pasme ndërsa kamerën e përparme e ka vetëm 1.2 MP .  Ndërsa Nexus 4 ka 8MP kamerën e parme dhe atë të pasme me 1.3 MP . Duke u bazuar tek kamera BlackBerry Z10 është në avantazh nëse i shikojmë tek piksel-at , por përdoruesit janë ankuar se kamera nuk ka shumë opcione si HDR, Grid dhe rregullimin e ISO .

Përsëri ka thashetheme se Apple dhe Samsung do ta lansojnë pajisje me kamerë prej 12MP që do të jetë shumë më e mirë sesa e BB Z10 .

Kohëzgjatja e baterisë së BlackBerry Z10 është më shumë se 10 orë në rrjetin 3G , 60 orë duke ndëgjuar muzikë  ,dhe 11 orë duke shikuar video .  iPhone 5 mund të qëndroj 8 orë në rrejtin 3G , 8 orë në Internet përmes LTE dhe 10 orë në Wi-Fi , ndërsa 10 orë duke shikuar video . Në Samsung Galaxy S III mund të qëndrojmë 11 orë duke shfrytëzuar rrjetin 3G , 21 orë në 2G , ndërsa me Nexus 4 mund të bisedojmë 15 orë.

BlackBerry Z10 ka rrejtin 4G LTE , NFC dhe mbështet Bluetooth 4.0 , por iPhone  dhe Galaxy S III mbështetin vetëm rrjetin 4G LTE . Sidoqoft ,  iPhone nuk ka opcionin NFC siq e ka BB Z10 dhe Galaxy S III.  Nexus 4 mbështet NFC , dhe Bluetooth 4.0 gjithashtu edhe DC-HSPA + (shpejtësia më e madhe prej 42Mbps) , por nuk mbështet 4G LTE .

Thjeshtë BlackBerry është përpjekur të ju ofroj përdoruesve sa më shumë opcione me lidhjet e mundshme .

BlackBerry Z10 vjen me një sistem operativ të ri BB 10 , për kryesisht janë në mungesë të aplikacioneve . Galaxy S III  ka Android 4.0 edhe pse tani Samsung ka filluar përditësimet në SHBA dhe disa vende të tjera me versionin Jelly Bean 4.2 . Ndërsa Nexus 4 ka versionin Jelly Bean 4.2 , dhe iPhone 5 ka versionin 6 të iOS. Pra për BlackBerry Z10 pengesa më e madhe mbetet mungesa e aplikacione ./ITshqip

RELATED BY