Camera Effect Me Photoshop

Pershendetje…Ketu do te tregoj se si te bejme nje efekte te shkrierjes se nje aparati digjital.. * Programi: Adobe Photoshop CS4 * Niveli : Professional * Koha e Nevojshme:...

Pershendetje…Ketu do te tregoj se si te bejme nje efekte te shkrierjes se nje aparati digjital..

* Programi: Adobe Photoshop CS4
* Niveli : Professional
* Koha e Nevojshme: 2 ore deri 2 ore e 30 minuta

Imazhi Perdundimtar do te kete kete forme :

Image

Hapi 1.

Selektoni Foton tuaj dhe barteni ne Photoshop dhe veproni sipas udhezimeve te meposhtme ne foto :

Image

Hapi 2.

Selektoni Brush tool ose Pen tool dhe perdoreni pamjen e tij perafersisht 93%

Image

Hapi 3.

Zmadhojeni foton dhe Brush tool te selektuar pastrojini pikselat e prishura te figures qe te kete pamjen e meposhtme..qellimisht eshte e ngjyrosur me te kuqe qe ju ti vereni vendet se ku eshte pastruar figura.

Image

Hapi 4.

Krijoni nje dokument te rri te formatit 1600 px wide dhe 1200 px high me rezulucion te 72 pixels/inch..pastaj beni dyfishimin e layerit duke perdorur opcioni Rasterize Layer dhe do fitoni nje kopje te fotes:

Image

Hapi 5.

Tani e kemi formen e kerkuar te fotos e zvoglojme foton e kerkuar si meposhte :

Image

Hapi 6.

Perdorni Filter > Liquify filter (Shift+ Command + X)..dhe veproni si meposhte me ane te drag and drop menyres mirepo vetem ne layerin e kopjuar e origjinalin e diselektoni sepse do ta perdorni meposhte:

Image

Hapi 7.

Selektoni Eraser Tool (E) dhe paraqitni Hardness to 0%, pastaj selektoni “camera” layer, jo ate me efekte. Tani fshini pjesen e siperme te layerit te kopjuar ndersa te poshtmen e leni ashtu qe te duket si e shkrire :.

Image

Hapi 8.

Tani beni bashkimin e dy Layerave qe te duket me reale..kete e beni me ane te Edit Menu > Transform > Flip Vertical, dhe adjustin e kerkuar perdoreni per foton qe te fitoni perafersisht imazhin e meposhtem :

Image

Hapi 9.

Merrni nje foto tjeter qe do ta perdorni si background te kesaj fotoje dhe perdorni opcionin Edit > Transform > Scale (Command + T).. dhe barte ne foto si meposhte :

Image

Hapi 10.

Perdoreni brush tools ne imazhin e fundit me Opacity ne layer rreth 25%…dhe zbardhojeni anet e figures se background qe te kete kesi forme :

Image

Hapi 11.

Beni kopjen e figures se fituar siq i kemi bere kopjen e layerit se ne hapin e 4-te dhe zvoglojin laerat e kopjuara peraferishisht si ne foto ose sipas deshires tuaj…. une i kam perdorur tri kopje ju mundeni edhe me shume :

Image

Hapi 12.

Krijoni illusion ne hapesiren e fotos qe te duket si e zhdukur paksa, keshtu qe paraqitni Opacity ne 25% per me te voglat ndersa per figuren me te madhe ne55%

Image

Hapi 13.

Shkoni ne Filter > Render > Lens Flare, dhe zgjidhni 105mm per Prime me 76% Brightness…kur te ju duket se keni arritur ta rregulloni foton klikoni adjust :

Image

Hapi 14.

Dhe kjo do te jete fotoja e fituar nese keni vepruar sipas hapave :

Image

Ja edhe nje shembull tjeter te po kesaj foto qe e kam ndryshuar paksa :

Image

========================

Mësimi u punua nga: BlackD00r

RH – 2010

Dedikuar : itshqip.com

=======================

Verejtje :
Te gjitha punimet jane te postuar per here te pare ne itshqip.com keshtu qe ndalohet postimi neper forumet e tjera pa te drejten e itshqip.com

RELATED BY