Cilat janë reziqet nga softuerët mobil keqbërës?(infografik)

Nga vjedhja e të dhënave personale, fshirjen e të dhënave në celular, aktivizimin e zombi botnetëve dhe dërgimin e mesazheve në numra premium. Të gjitha këtoj janë realitet dhe...

Nga vjedhja e të dhënave personale, fshirjen e të dhënave në celular, aktivizimin e zombi botnetëve dhe dërgimin e mesazheve në numra premium. Të gjitha këtoj janë realitet dhe reziqe nga softuerët keqbërës, të cilët po bëhen gjithnjë e më të “popullarizuar”, në vitin 2010 janë regjistruar 2.500 sulme në paisjet mobile krahasuar në vitin 2009 me vetëm 853 sulme, thotë kompania për siguri Bullguard, në infografikun e saj.

Qëllimi i viruseve janë telefonat e mençur, dhe këtu nuk përjashtohet asnjë platformë. Android, iOS, BlackBerry, Symbian dhe Windows Phone, të gjitha janë në shënjestër nga spyware, phishing, Trojans dhe krimba.

 

RELATED BY