Edhe Cydia flet shqip!

A ekziston ndonjë vend që nuk gjendet të paktën një shqiptarë? E themi këtë me plotë vendosmëri pasi që shqiptarët mund t’i gjeni kudo nëpër botë, në krime, në...

A ekziston ndonjë vend që nuk gjendet të paktën një shqiptarë? E themi këtë me plotë vendosmëri pasi që shqiptarët mund t’i gjeni kudo nëpër botë, në krime, në internet, në sport, në showbiz, në politikë, besa tani janë futur edhe në iPhone.

Pra, çka ne duam të ju tregojmë është se prej tani aplikacioni i pajisjve të Apple, i quajtur Cydia dinë të flasë edhe shqip. Ju mund të pyesni, ku di të flasë Cydia shqip? Po pra, Cydia flet shqip edhe atë në tërësi të burimeve që gjenden brenda saj, e tërë kjo falë disa djelmoshave që punojnë shumë si staf i organizuar dhe me punën e tyre po arrijnë të ndihmojnë shumë shqiptarë në lidhje me pajisjet e Apple si, iPhone, iPad dhe iPod Touch.

Pra djelmoshat që e mbajnë faqen e quajtur iPhoneShqip, punojnë shumë në lidhje me Apple, dhe tani kanë arritur të përkthejnë Cydia-n në shqip. Edhe pse ata nuk fitojnë shumë nga kjo punë, megjithatë  nuk dinë të ndalen.

Djemat që kujdesen për këto gjëra, kanë hapur edhe Repositorin e tyre në Cydia, tek i cili mund të gjeni, Themes, Wallpapers, Aplikacione, Tweaks e shumë gjëra të tjera.

Pra, prej tani ju mund ta keni Cydia-n në gjuhën shqipe, duke ndjekur hapat e mëposhtëm (kjo metodë punon vetëm në iPhone 4):

  1. Hapim Cydia, shkojmë tek Manage – Sources – Edit – Add dhe shtojmë burimin http://repo.iphone-shq.com
  2. Pas shtimit të këtij burimi, shkojmë tek Search, kërkojmë për: Cydia Shqip, klikoni mbi të dhe instalojeni.
  3. Pas instalimit bëjeni iPhone-n Respring ose ristartojeni.
  4. Pas lëshimit të iPhone, futuni në Cydia dhe shikoni Cydia-n në gjuhën shqipe.

Ndërsa për iPhone 3G dhe iPhone 3GS:

  1. Hapeni Cydia dhe instaloni aplikacionin iFile
  2. Pas instalimit, hapeni Safari dhe shkruani http://iphone-shq.com/cydiashqip.deb
  3. Shtypeni: Open in iFile, pas hapjes së iFile, klikoni mbi CydiaShqip.deb dhe klikoni Install
  4. Pas instalimit ristartojeni iPhone-n dhe Cydia tani flet shqip.

Ende nuk është zyrtare, por duket sikur këta djema po punojnë edhe në përkthimin e iPhone në shqip, pra i gjithë iPhone të jetë në gjuhën shqipe. Për probleme gjatë instalimit ose për ndonjë tjetër ndihmë, klikoni këtu./itshqip

RELATED BY