Edhe Microsoft planifikon NFC pagesa nga celulari përmes Windows Phone

Pas Apple dhe Google-s, tani edhe Microsoft është përfshirën në planet për të mundësuar pagesa online nga celularët, shkruan Bloomberg. Momentalisht kompania nga Redmond punon në verzionin e një...

Pas Apple dhe Google-s, tani edhe Microsoft është përfshirën në planet për të mundësuar pagesa online nga celularët, shkruan Bloomberg.

Momentalisht kompania nga Redmond punon në verzionin e një softueri për Windows Phone për të përdorur Near Field Communication(NFC) teknologjin, që të mund të bëhen transaksione të shpejta mobile. NFC mundëson transmetim patela të informatave në mes objekteve të afërta, konkretisht për pagesat përdoren tags për tu lexuar nga celularët.

Microsoft si duket do të bashkpunon me Nokia që çdo telefon me Windows Phone(OS) të ketë mbështetje për NFC. Nokia njoftoi se NFC  do të jetë mundësi standarde për të gjith telefonat në vitin 2011 të cilët do të jenë të bazuar në Symbian.

Sipas parashikimeve nga Gartner, pagesat mobile do të përdoren deri në vitin 2014 më një vlerë transaksionesh prej $245 milijardë dollarë./itshqip.com

RELATED BY