EU thotë se lokacioni është informacion privat.

Për Bashkimin Evropian mbledhja e lokacioneve përmes telefonave të mençur ose kompanive të internetit, është e njejt sikur mbledhja e infomacioneve siç janë emri/mbiemri ose data e lindjes, përkatësisht...

Për Bashkimin Evropian mbledhja e lokacioneve përmes telefonave të mençur ose kompanive të internetit, është e njejt sikur mbledhja e infomacioneve siç janë emri/mbiemri ose data e lindjes, përkatësisht ato janë infomacione personale dhe private normalisht që duhet pasur kujdes.

EU sigurisht reagonë pas zbulimit të fundit se Apple dhe Google mbledhin lokacione, këto të parët edhe deri më 1 vit dhe pa enkriptim, me qëllim që të ofrojnë shërbime më të mira lidhur me rrjetin, por tani më disa shtete të Europës si Franca, Italia, Irlanda dhe Gjermania filluan hetime për mbledhjen e lokacioneve.

Grupi i punës gjat javës së ardhshme edhe zyrtarisht do të paraqesë mendimin e tijë dhe do të cakton lokacionin si informacion personal me opinionin se “rregullat për të dhënat personale janë për të gjithë” , thotë një zyrtar i EU-së për Wall Street Journal.

 

RELATED BY