Eurocopter X3 – helikopteri më i shpejtë në botë

Kompania Eurocopter filloi fluturimet provë të X3, mjetit fluturues i cili është një hibrid mes një helikopteri dhe një avioni. X3 mund të fluturonë horizontalisht, kurse fluturon me një...

Kompania Eurocopter filloi fluturimet provë të X3, mjetit fluturues i cili është një hibrid mes një helikopteri dhe një avioni. X3 mund të fluturonë horizontalisht, kurse fluturon me një shpejtësi dukshëm më të madhe se helikopterët e rëndomt.

Eurocopter X3 fluturon me një shpejtësi prej 430 km/h (helikopterët e thjeshtë fluturojnë me një shpejtësi prej 300 km/h) dhe paraqet paisje e përparuar për transportin ajror i cili është projektuar për misione suksesi i të cilëve varet direkt nga shpejtësia e helikopterit dhe mënyrës së nisjes/uljes.

Për më shum shikoni videon më poshtë:

RELATED BY