Facebook ka të ekspozuara 6 milonë informata të përdoruesve

Rrjeti më i madh social, Facebook, pa dashje ka shpërndarë llogaritë apo numrat e telefonit të 6 milionë përdoruesëve për shkak të një gabimi në softuer, njoftoi kompania të...

facebook1Facebook ka të ekspozuara 6 milonë informata të përdoruesve ITshqip

Rrjeti më i madh social, Facebook, pa dashje ka shpërndarë llogaritë apo numrat e telefonit të 6 milionë përdoruesëve për shkak të një gabimi në softuer, njoftoi kompania të premtën.

Ky gabim është shkaktuar përmes funksioneve siq janë ” People You May Know/ Njerëzit që ju mund t`i njihni ” dhe ” Download Your Information/ Shkarko të dhënat tuaja “.

Kur disa përdorues shkarkuan arkivën për të dhënat e tyre nga Facebook, atëherë arkiva duke përfshirë edhe të dhënat e tyre mendohet se janë vjedhur duke shkaktuar shkeljen e të dhënave të 6 milionë përdoruesve.

Facebook thotë se çdo e-mail adresë ose numër telefoni është e vjedhur dhe qdo pjesë e informacionit të përdoruesëve është shkarkur një herë apo dy. Facebook deri tani nuk ka gjetur asnjë dëshmi në rast të dëmtimit apo shfytëzimit të ndonjë hapsire tjetër në Facebook, por shërbimet e tilla janë të çaktivizuara tani./itShqip

Categories
LajmeWeb

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY