Fjalëkalim të përkohshëm, për një përdorim në Facebook.

Facebook startoi opsion për fjalëkalim të përkohëshëm e cila do të zgjat vetëm 20 minuta me qëllim që të ju mundëson përdoruesve kyçje më të sigurt nga cili do...

Facebook startoi opsion për fjalëkalim të përkohëshëm e cila do të zgjat vetëm 20 minuta me qëllim që të ju mundëson përdoruesve kyçje më të sigurt nga cili do kompjuter.

Kur do kyçeni në rrjetin nga komjuter të huaj ose publik, shembull në internet kafe, egziston mundësia që fjalëkalimi juaj të mbahet mend nga shfletuesi ose nga ndonjë keylogger. Për këtë shkak Facebook ofron shërbim interesant. Dërgoni SMS më përmbajtje ‘otp’ në numrin 32665 dhe Facebook do të ju dërgon SMS me fjalëkalim të përkohëshëm i cili zgjat vetëm 20 minuta. Fjalëkalimi i përkohëshëm nuk do të ndryshon fjalëkalimin tuaj të rëndomt.

Fillimisht çfar duhet bërë është të lidhni profilin me telefonin tuaj celular, respektivisht të mbushni informacionet e siguris. Do të merrni kod për verifikim, dhe më pas ndjekni udhësuesin dhe do të regjistroni numrin.

Pasi të lidhni numrin, dërgoni SMS me përmbajtje ‘otp’ në 32665 dhe pas një minute ose dy, Facebook do të ju dërgon fjalëkalim të përkohëshëm.

KUJDES: Pasi të lidhni numrin, Facebook do të fillon të ju dërgon SMS edhe kur dikush ju ka dërguar ftesa për tu bërë miq, kurse secili SMS deri tek 32665 me përmajtje do të publikohet si status në murrin tuaj në Facebook. Për ti kotrolluar se për cilat notifikime do të merni SMS, shkoni tek Account Settings => Notifications.

Plotësuese, tek Account Security do të shikoni opsionin i cili përcjell të gjitha logimet nga komjuterë të ndryshëm. Aty gjithashtu do të takoni opsion për të mar SMS notifikime përderisa dikush (ose ju) është loguar në profilin tuaj.

RELATED BY