Google feston 13 vjetorin!

Sigurisht, ju para 13 vjetësh keni përdorur AOL dhe Yahoo si motorët e kërkimit primar, por që kur Google filloi të funksionoj, në vitin 1998 ndryshoi përgjithmonë World Wide...

Sigurisht, ju para 13 vjetësh keni përdorur AOL dhe Yahoo si motorët e kërkimit primar, por që kur Google filloi të funksionoj, në vitin 1998 ndryshoi përgjithmonë World Wide Web.

Më katër shtator 1998, Larry Page dhe Sergey Brin krijuan motorin e kërkimit me të popullarizuar në botë, Google. Ata kishin marrë një çek 100.000 dollarë nga një investitor për fillimin e këtij projekti.

Para krijimit të Google, Page dhe Brin u takuan në Stanford në vitin 1995 dhe së shpejti menduan të nisnin një shërbim kërkimi të quajtur BackRub në janar të vitit 1996. Ata së shpejti e rivlerësuan emrin dhe logon në favor të Google, një figurë matematikore “googol”, e cila paraqet numrin 1 të ndjekur nga 100 zero. Emër ky për misionin e tyre për krijimin e një sasie të pafund të burimeve të internetit. Dhe ata e bënë!

Që atëherë, Google ka krijuar një familje për miliarda njerëz në mbarë botën. Urime ditëlindjen e 13 Google, qëndro më ne./itshqip

RELATED BY