Google në luftë kundër piraterisë

Google në blogun e tij zyrtar thotë se ka marrë të gjitha hapat e nevojshme për të reduktuar shpërndarjen dhe shkarkimin përmbajtjeve ilegale të mbrojtur nga të drejtat e...

Google në blogun e tij zyrtar thotë se ka marrë të gjitha hapat e nevojshme për të reduktuar shpërndarjen dhe shkarkimin përmbajtjeve ilegale të mbrojtur nga të drejtat e autorit.

Google çdo muaj nga rezultatet e kërkimit heq rreth 1.2 milion Web adresa që lidhen me përmbajtje të paligjshme. Google fshin këto web dhe drejton vizitorët tek pronarët e të drejtave autoriale.

Sipas të dhënave të njoftuara Google çdo javë merr rreth 250.000 kërkesa për heqjen e adresave të internetit nga rezultatet e kërkimit. Muajin e kaluar u hoqën një total prej 24.000 domain të ndryshëm.

Microsoft ka kërkesa më të shumta për heqjen e përmbajtjeve.Kompania muajin e kaluar kërkoi nga Google për të hequr 500.000 lidhje. Kërkesat e tjera vijnë nga RIAA, të NBCUniversal dhe shumë kompani të tjera në industrinë e zbavitjes./itshqip

 

RELATED BY