Google Nexus arrine në Mbretërinë e Bashkuar

Google do të filloj të shes telefonat e mençur “Google Nexus” nëpër dyqanet e Vodafone dhe kështu do të shtrij shërbimet e saj në tregun e telefonisë celulare në...

Google do të filloj të shes telefonat e mençur “Google Nexus” nëpër dyqanet e Vodafone dhe kështu do të shtrij shërbimet e saj në tregun e telefonisë celulare në Mbretërinë e Bashkuar.
Vodafone do të jetë e para kompani celulare që operonë në Evropë që do të bëj shitjen e telefonave nga Google dhe shitja do të bëhet me kontrat ku çmimi do te jetë prej 29-32 euro në muaj.
Përdoruesit do të kenë mundësi ti qasen internetit nëpërmes Wi-Fi nga shtëpit e tyre apo hapsirat publike në Mbretërinë e Bashkuar. Google Nexus punon me sistemin operativ “Android” dhe ka dal për herë të parë në treg në fillim të vitit 2010.
Google Nexus fillimisht startoi në tregun amerikan dhe që në javën e parë të daljes në treg janë shitur më tepër se 20.000 telefona. Kështu që pritet të ketë nje shitje shumë të madhe në tregun e telefonis celulare në Mbretërinë e Bashkuar përmes Vodafone.

RELATED BY