Google Translate për iPhone.

Google publikoi aplikacion Google translate për iPhone i cili ka disa risi për dallim nga HTML5 verzionin e faqes Google Translate, që deri më tani ishte përdorur nga përdoruesit...

Google publikoi aplikacion Google translate për iPhone i cili ka disa risi për dallim nga HTML5 verzionin e faqes Google Translate, që deri më tani ishte përdorur nga përdoruesit e iPhone.

Një prej risive  të aplikacionit është mundësia për të futur të dhëna për përkthim më zërim, krahas përkthimit standard me shkrim. Për momentin aplikacioni është i limituar në vetëm 15 gjuhë në të cilën mund të fusni të dhëna me zë, por më pastaj mund ti përkthen ato në 57 gjuhë. Gjithashtu, mund të ndëgjoni përkthimin në 23 gjuhë.

Gjuha shqipe për momentin është i kyçur vetëm në listën ku mund të shkruani të dhëna, dhe nuk mund të ndëgjoni përkthimin në gjuhën shqipe, por do ju shfaqet patjetër përkthimi me shkrim.

Të gjith jemi të njoftuar se sa linguistët janë skeptik për sa i përket Google Translate, e aq më shumë kur ankohen për rezultatet të cilat shfaqen gjat mënyrës së bisedës direkt me aplikacionin.

Aplikacioni ka opsionin për të shfaqur rezulatet në gjith ekranin, duke mundësuar kështu të komunikoni me bashkbiseduesin.

Aplikacioni është falas dhe mund ta shkarkoni nga këtu./itshqip.com

RELATED BY