Google zbuloi perfitimet nga reklamat AdSense.

Për arsye të një “transparence më të madhe” Google më në fund zbuloi se merr 32% nga reklamat e shfaqura nëpër Uebfaqe dhe 49% nga reklamat nga kërkimet e...

Për arsye të një “transparence më të madhe” Google më në fund zbuloi se merr 32% nga reklamat e shfaqura nëpër Uebfaqe dhe 49% nga reklamat nga kërkimet e Google-s në faqen tuaj.

AdSense ndahet në disa pjesë. Mënyra më e njohur është duke vendosur reklama të Google-së në faqen tuaj. Nga klikimet në faqen tuaj nga këto reklama ju do merrni 68% nga profiti kurse Google 38%. Një mënyre tjetër është duke futur një fush kërkimi të Google-së në faqen tuaj. Kur dikush kërkon ndonjë gjë nga ky shërbim në faqen tuaj ju do merrni 51% kurse Google 49% nga fitimet.

Interesante është që Google vendosi të publikon perfitime tani në këtë kohë dhe jo më herët. Sipas Search Engine Land, nuk bëhet fjalë për transparencë, por pasi Google është nën presion nga Italia për të zbuluar se sa të holla fiton nga reklamat AdSense.

Google nuk zbuloi se sa ka përfitime nga pjesa e AdSense për aplikacionet mobile.

RELATED BY