Hakohen mbi 55.000 profile në Twitter

Një hacker i panjohur ka publikuar 55.000 fjalëkalime të profileve nga rrjeti social Twitter në Pastebin. Interesante është tek ky sulm fakti se janë sulmuar vetëm ato llogari ose profile...

Një hacker i panjohur ka publikuar 55.000 fjalëkalime të profileve nga rrjeti social Twitter në Pastebin. Interesante është tek ky sulm fakti se janë sulmuar vetëm ato llogari ose profile të atyre që kanë bërë spam tek përdoruesit e thjeshtë.

Pothuajse gjysma e llogarive të sulmuar janë duplikat, ndërsa shumica e profileve tjera nuk jan duplikat por janë suspenduar nga Twitter.

Twitter aktualisht është duke ndërmarrë masat e nevojshme për siguri, duke resetuar fjalëkalimet e llogarive të hakuara. Rrjeti social gjithashtu këshillon përdoruesit e saj që të ndryshojn fjalëkalimet nëse vlersojn se profili i tyre është rrezikuar në ndonjë mënyrë./itshqip

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY