Heartbleed, vrima që vuri internetin në rrezik

Në verën e viti 2014, interneti u trondit nga një zbulim i një vrime ose lëshim sigurie tek OpenSSL që studiuesit e quanin ndryshe edhe si “katastrofa e keqe”....

Heartbleed, virus që vuri internetin në rrezik

Në verën e viti 2014, interneti u trondit nga një zbulim i një vrime ose lëshim sigurie tek OpenSSL që studiuesit e quanin ndryshe edhe si “katastrofa e keqe”. I njohur me emrin dramatik Heartbleed, vrima e cila është e njohur gjerësisht, duket se vë në dorë të hakerëve të dhënat e faqeve në mbarë botën.

Faqet e mëdha si Yahoo, Imgur, Flickr, LastPass dhe një numër tjetër shumë i madh i faqeve janë të prekur me këtë lëshim, i cili është i zbuluar tashmë 2 vite më parë. Pasi për këtë lëshim kuptuan administratorët, ata nuk kanë të ndalur përpjekjet e tyre për ti mbrojtur faqe që zotërojnë.
Megjithatë, ky lëshim ose vrimë i cili nuk jep asnjë shenjë që serveri juaj është i implikuar me të, na vë në një çështje ku ngrihen shumë pytje për gjendjenë e brishtë të sigurisë në internet./itShqip

RELATED BY