Hiren’s BootCD

Hiren’s Boot CD është një burim i madh për cilindo që has në problemet e kompjuterit. Me disa njohuri të thjeshta në lidhje me atë që gjendet në CD,...

Hiren’s Boot CD është një burim i madh për cilindo që has në problemet e kompjuterit. Me disa njohuri të thjeshta në lidhje me atë që gjendet në CD, mund ta përdorni për të riparuar problemet e shumta në kompjuter si per rikthimin e disqeve te humbura, per menaxhimin e tyre, per rikthimin e fajllëve te humbur, testimin e Hard Disqeve, testimin e punës së RAM (Memory), Sistemin e informacioneve, BIOS, MultiMedia, Rimekembjen e Passwordeve, NTFS (Sistemin e fajllëve), Antivirusë, AntiSpyware, Proceseve ne kompjuter, Sistemin e menaxhimit te programeve ne startim te kompjuterit, Vegla për Registër, Pastrues për Windows , Optimizues, Shpejtues, dhe shumë opsione tjera…

Hiren’s Boot CD permban një grup i aplikacioneve që siguron mjete të avancuara për të analizuar, shëruar dhe fiksuar kompjuterin tuaj. Ajo eshte nje CD Bootable (startuese) që përmban një sërë të mjeteve të dobishme që ju mund të përdorni në një sërë situatash.

Programi është falas per shkarkim dhe perdorim, pasi ta shkarkoni ne desktop do ta shihni nje ISO… Shkruajeni atë në CD, nëse nuk dini atëherë shiko tutorialin këtu

Për ta perdorur atë duhet të startoni nga ajo CD, duhet ta konfiguroni në Bios per te bërë Boot from CD/DVD

  • Nese nuk dini si ta bëni këtë atehere ndiq udhëzimet e dhëna më poshtë:

  • Fute CD/DVD brenda ne CD-ROM
  • Restarto kompjuterin…
  • Derisa eshte duke u ndezur shtyp F2 ( zakonisht ) ne tastier per tu futur ne Bios
  • Shko ne menynë Boot -> Boot Device Priority dhe perzgjidh te parën CD/DVD
  • Shtyp F10 dhe kompjuteri do ruaj ndryshimet e bera, do restartohet automatik dhe ne ekran do shfaqet “Press any key to boot from Cd” shtyp Enter dhe formatizmi do fillojë…
 • 2. Mirepo disa kompjuter e kane ndryshe caktimin e startimit nga CD/DVD… Per më shume adresohu ne linkun e meposhtëm:

  http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom
  ..:: CD permban keto aplikacione ::..Antivirusë

 • CWShredder 2.19
 • ComboFix
 • Dr.Web CureIt! Antivirus
 • GMER 1.0.15
 • Malwarebytes’ Anti-Malware
 • Remove Fake Antivirus 1.66
 • RootkitRevealer 1.7.1
 • SmitFraudFix 2.424:
 • Spybot: Search & Destroy 1.6.2
 • SpywareBlaster 4.3
 • SuperAntispyware 4.41.1000

Arkivuesit

 • 7-Zip
 • EasyUHA 1.0

Veglat për Rikthim ( Backup )

 • COPYR.DMA Build013
 • Double Driver 3.0
 • Drive SnapShot 1.40
 • DriveImage XML 2.14
 • DriverBackup! 1.0.3
 • FastCopy 2.01
 • G4L Ghost 4 Linux 0.34a
 • GImageX 2.0.17
 • InfraRecorder 0.50
 • Partition Image
 • Partition Saving 3.80
 • Raw Copy 1.2
 • RegBak 1.0
 • SelfImage 1.2.1.
 • ShadowCopy 1.00
 • Smart Driver Backup 2.12
 • WhitSoft File Splitter 4.5a
 • XXClone 0.58.0

Vegla për BIOS / CMOS

 • !BIOS 3.20
 • Award DMI Configuration Utility 2.43
 • BIOS Cracker 5.0
 • BIOS Utility 1.35.0
 • CMOS 0.93
 • DISKMAN4
 • Kill CMOS
 • UniFlash 1.40

Shfletues / Menaxhuesit e fajllëve

 • 7-Zip File Manager
 • Dos Command Center 5.1
 • Dos Navigator 6.4.0
 • Explore2fs 1.08b
 • FastLynx 2.0
 • File Maven 3.5
 • File Wizard 1.35
 • Mini Windows 98
 • Mini Windows Xp
 • Opera Web Browser 9.27
 • Total Commander 7.55a
 • Volkov Commander 4.99

Pastruesit ( Cleaners )

 • CCleaner 2.34.1200
 • CleanUp! 4.5.2
 • Data Shredder 1.0
 • Delete Doctor 2.2
 • MyUninstaller 1.66
 • SpaceMonger 1.4
 • WinDirStat 1.1.2.80

Edituesit / Shfaqësit ( paraqitësit )

 • HxD 1.7.7.0
 • IrfanView 4.27
 • Picture Viewer 1.94
 • QuickView Pro 2.58
 • SumatraPDF 1.1

Vegla per sistemimin e fajllëve

 • AlternateStreamView 1.15
 • EditBINI 1.01
 • FileDisk Mount Tool 25
 • NTFS Access 2.1
 • NTFS Dos 3.02
 • NTFS4Dos 1.9
 • NewSID 4.10
 • Virtual Floppy Drive 2.1

Vegla për Hard Disk

 • Active Kill Disk 4.1.2393
 • Darik’s Boot and Nuke (DBAN) 1.0.7
 • DiskView 2.4
 • ExcelStor’s ESTest 4.50:
 • Fujitsu HDD Diagnostic Tool 7.00
 • Fujitsu IDE Low Level Format 1.0
 • Gateway GwScan 5.12:
 • HDAT2 4.
 • HDD Erase 4.0
 • Hard Disk Sentinel 1.00.5
 • IBM Hitachi Drive Fitness Test 4.16
 • IBM Hitachi Feature Tool 2.15
 • MHDD 4.6
 • Maxtor Low Level Formatter 1.1
 • Maxtor PowerMax 4.23
 • Maxtor amset utility 4.0
 • Samsung Disk Diagnose (SHDIAG) 1.28
 • Samsung ESTOOL 3.00g
 • Samsung HDD Utility(HUTIL) 2.10
 • SeaTools for Dos
 • SmartUDM 2.00
 • Toshiba Hard Disk Diagnostic 2.00b
 • ViVard 1.0
 • Victoria 3.33e and 3.52rus
 • Victoria 4.46
 • WDClear 1.30
 • Western Digital Data Lifeguard Tools 1.21
 • Western Digital Data Lifeguard Tools 11.2:
 • Western Digital Diagnostics (DLGDIAG) 5.04f

MBR (Master Boot Record) Veglat

 • BellaVista 1.1.0.47
 • Boot Partition 2.60
 • BootFix Utility
 • BootICE 0.78
 • BootSect 6.0.6
 • DiskMan 4.2
 • Grub4Dos installer 1.1
 • HDHacker 1.4
 • MBR SAVE / RESTORE 2.1
 • MBR Utility 1.05
 • MBRTool 2.3.200
 • MBRWizard 3.0.65
 • MBRWork 1.08
 • MbrFix 1.3
 • MemDisk 4.02
 • PLoP Boot Manager 5.0.10
 • Smart Boot Manager 3.7.1
 • isolinux 4.02

Veglat për Ms Dos

 • 1394 Firewire Support
 • ASUSTeK USB Driver 3
 • Interlnk support at COM1/LPT1
 • SATA Support
 • SCSI Support
 • USB CD-Rom Driver 1
 • Universal USB Driver 2

Veglat për Rrjet ( Network )

 • Angry IP Scanner 2.21
 • CurrPorts 1.82
 • Network Password Recovery 1.24
 • PuTTY 0.60
 • SmartSniff 1.63
 • TCPView 3.02
 • XP TCP/IP Repair 1.0

Optimizues

 • Defraggler 1.21.209
 • JkDefrag 3.36
 • NT Registry Optimizer 1.1j
 • PageDfrg 2.32

Vegla tjera

 • Bulk Rename Utility 2.7.1.2
 • Fix NTLDR is missing
 • HBCD Customizer 1.3
 • Mini Linux: Recovery is Possible Linux (RIPLinux 10.7)
 • SearchMyFiles 1.50
 • Universal TCP/IP Network 6.5:

Veglat për Particionim

 • Fat32 Formatter GUI 1.01
 • GParted Partition Editor 0.6.2
 • Partition Table Editor 8.0
 • Partition Wizard Home Edition 5.0
 • Ranish Partition Manager 2.44
 • SPecial Fdisk 2000.03v
 • Smart Fdisk 2.05
 • Super Fdisk 1.0
 • The Partition Resizer 1.3.4
 • USB Format Tool
 • eXtended Fdisk 0.9.3

Veglat për rimëkëmbjen e Passwordeve

 • ATAPWD 1.2
 • Asterisk Logger 1.04
 • Autologon 3.0
 • Content Advisor Password Remover 1.01
 • IE PassView 1.20
 • Kon-Boot 1.1
 • LicenseCrawler 0.0.42
 • Mail PassView 1.65
 • MessenPass 1.30
 • NTPWD
 • Offline NT Password Changer
 • PST (Outlook) Password Recovery 1.12
 • Password Renew 1.1
 • PasswordFox 1.20
 • ProduKey 1.42
 • SniffPass 1.11
 • WinKeyFinder 1.73
 • WindowsGate 1.1
 • WirelessKeyView 1.34
 • XP Key Reader 2.7

Veglat për korrektimin e Proceseve

 • Dependency Walker 2.2
 • IB Process Manager 1.04
 • OpenedFilesView 1.46
 • Pocket KillBox 2.0.0.978
 • Process Explorer 12.04
 • Process Monitor 2.91
 • ProcessActivityView 1.11
 • Unlocker 1.9.0

Veglat për Rikthim ( Recovery )

 • DiskDigger 0.8.3.176
 • Partition Find and Mount 2.31
 • PartitionRecovery 1.0
 • PhotoRec 6.12b
 • Recuva 1.38.504
 • Restoration 3.2.13
 • Smart Partition Recovery 3.3
 • SoftPerfect File Recovery 1.2
 • TestDisk 6.12b
 • Unstoppable Copier 4.4

Veglat për Registër

 • ERUNT 1.1j
 • Fix HDC
 • Glary Registry Repair 3.3.0.852
 • RegFromApp 1.21
 • RegScanner 1.82
 • RegShot 1.8.2
 • Registry Editor PE 0.9c
 • Registry Restore Wizard 1.0.4
 • Registry Viewer 4.2

Veglat për Remote Control

 • TeamViewer 5.0.8703
 • TightVNC 2.0.2

Veglat për Siguri

 • DiskCryptor 0.9
 • TrueCrypt 7.0

Veglat për menaxhimin e Startup

 • Autoruns 10.02
 • HijackThis 2.0.4
 • Silent Runners Revision 61
 • Startup Control Panel 2.8
 • Startup Monitor 1.02

Veglat për Informim rreth Sistemit

 • Astra 5.46
 • BlueScreenView 1.27
 • CPU Identification utility 1.18
 • CPU-Z 1.55
 • CTIA CPU Information 2.7
 • Drive Temperature 1.0
 • GPU-Z 0.4.4
 • HDTune 2.55
 • HWiNFO 5.5.0
 • Navratil Software System Information 0.60.38
 • PC Wizard 2010.1.94
 • PCI 32 Sniffer 1.4 (07-08-2010)
 • PCI and AGP info Tool
 • SIW 2010.7.14
 • Speccy 1.03.162
 • SysChk 2.46
 • System Analyser 5.3
 • USBDeview 1.75
 • UnknownDevices 1.4.20
 • Update Checker 1.037

Vegla për testimin e punes se pjeseve te ndryshme te kompjuterit

 • Bart’s Stuff Test 5.1.4
 • CPU/Video/Disk Performance Test 5.7- Disk Speed 1.0
 • H2testw 1.4
 • HDD Scan 3.3
 • IsMyLcdOK (Monitor Test) 1.02
 • MemTest 1.0
 • Memtest86+ 4.10
 • S&M Stress Test 1.9.1
 • System Speed Test 4.78
 • Test Hard Disk Drive 1.0
 • Video Memory Stress Test 1.7.116
 • Windows Memory Diagnostic

Rregulluesit

 • Dial a Fix 0.60.0.24
 • Disable Autorun
 • Disable Compress Old Files
 • InstalledCodec 1.15
 • KeyTweak 2.3.0
 • Protect a Drive from Autorun Virus
 • RRT: Remove Restrictions Tool 3.0
 • RemoveWGA 1.2
 • ShellMenuNew 1.01
 • Show Hidden Devices
 • TweakUI 2.10
 • Ultimate Windows Tweaker 2.1
 • Write Protect USB Devices
 • Xp-AntiSpy 3.97.9

Faqja zyrtare për shkarkim:

http://www.hirensbootcd.net/download.html

Ju përshëndes
CybeRnotic

RELATED BY