Histori vizuale nga Android

Pas vetëm 3 viteve kur kompanija gjigante Google paraqiti verzionin e parë 1.1 për sistemin operativ mobil, Android tashmë është shëndruar në një lojtar serioz në tregun e telefonave të...

Pas vetëm 3 viteve kur kompanija gjigante Google paraqiti verzionin e parë 1.1 për sistemin operativ mobil, Android tashmë është shëndruar në një lojtar serioz në tregun e telefonave të zgjuar, dhe nga ai pritet që të bëhet platformë dominante. Eshte vetëm çështje kohe kur do të tejkalojë iOS me numrin e aplikacioneve, momentalisht Android ka rreth 300.000 aplikacione, përnderisa iOS gjysëm milioni.

Por, se si e gjith kjo filloi dhe si ndryshoi Android në këto tre vitet e fundit? The Verge publikoi një histori të gjerë dhe shum të detajuar për Android që nga fillimi, 22 tetor 2008 e deri tek prezentimi i verzionit më të ri Ice Cream Sandwich i cili do të jetë vetëm për telefonat e zgjuar dhe kompjuterët tabletë.

Një histori të hollësishme do të gjeni tek Verge, kurse më posht keni videot nga verzionet më të vjetra, duke filluar nga ai verzioni 1.6 ose ndryshe i quajtur Donut e deri tek Ice Cream Sandwich./itshqip

RELATED BY