Historia e Skype (infografik)…

Skype ishte një kompani shum interesante për ta ndjekur gjatë viteve të fundit. Kjo kompani në vitin 2007 kishte humbje për gati një milionë dollarë, por po në të...

Skype ishte një kompani shum interesante për ta ndjekur gjatë viteve të fundit.

Kjo kompani në vitin 2007 kishte humbje për gati një milionë dollarë, por po në të njëjtin vitë ky shërbim ishte vlersuar rreth 500 milionë dollarë nga pronari i atëhershëm eBay, ku dhe në vitin 2009 e kishte shitur.

Më pas në fillim të këtij muaji filluan dhe zërat e parë se Skype do të shitet, njëri prej destinacioneve të mundëshme ishte Google ose Facebook për një çmim diku rreth 4 miliardë dollarrë. Në realitet Microsoft kishte qenë ai i cili kishte bërë ofertë për këtë shërbim, vlera e të cilës kap as më pak e as më shum por 8.5 miliardë dollarë.

Shumica e ekspertëve thonë se kjo ishte një çmim shum i lartë, por një gjë është e sigurt, Microsoft sigurisht këtë shërbim do ta ndryshojë.

Ky infografik është krijuar nga rrjeti i biznesit Focus, ku tregon siç cekëm edhe më lartë historinë e Skype gjat viteve të fundit./itshqip

History of Skype and Microsoft Acquisition
Research and Design by Credit Score Blog for Focus.com

 

Categories
Web

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY