Historia e web kërkuesit, Google në 6 minuta(Video).

Pasi startoi në vitin 1997, Google për një kohë të shkurtër u bë fillimisht një ueb kërkues i njohur, që sot të shëndrohet dominant në sferën e tijë. Si...

Pasi startoi në vitin 1997, Google për një kohë të shkurtër u bë fillimisht një ueb kërkues i njohur, që sot të shëndrohet dominant në sferën e tijë.

Si filloi? Cilat ishin risitë që Google nisi për të pushtuar tregun? Marissa Mayer dhe Ben Gomes nga Google në një video të shkurtër prej 6 minutash, shpjegojnë logjikën e Google-s pas kërkuesit dhe paraqitjen e opsioneve të reja si Google News, Image etj.

Video fokusohet në atë se si Google shikon në “rezultatet univerzale” siç janë fotot, lajmet videot e deri tek “përgjigjet e shpejta” për zbulimin e infomacionеve në rezultatet, para se të hapet lidhja dhe për “të ardhmen e kërkuesit”, ose se si Google do të përdorë Voice Search.

“Qëllimi ynë është që ti ofrojmë të gjitha përgjigjet që ju i kërkoni shpejtë dhe më shpejtë, duke krijuar lidhje të vazhdueshme në mes pyetjeve tuaja dhe informacioneve të cilat i kërkoni. Ajo do të thotë se ju nuk keni nevojë të dini për opsionet më të reja për kërkuesin për të përdorur atë – thjeshtë shkruani atë që ju intereson dhe merrni përgjigjen.”, thotë Gomes.

Video:

 

RELATED BY