Infografik: iPhone mbush plot 5 vite

Pikërisht para pesë viteve, më 29 qershor ishte lëshuar në shitje telefoni i parë i zgjuar i cili përgjithmon ndryshoi tregun e telefonave dhe mënyrën se si të përdorim...

Pikërisht para pesë viteve, më 29 qershor ishte lëshuar në shitje telefoni i parë i zgjuar i cili përgjithmon ndryshoi tregun e telefonave dhe mënyrën se si të përdorim ato. Pikërisht pesë vite më parë Apple lëshoi në shitje përbindëshin e quajtur iPhone.

Falë kësaj pajisje të vogël, Apple u shëndruar në një nga kompanitë më të mëdha në botën e infomatikës dhe teknologjis. iPhone është përgjegjës për 58 përqind të fitimeve totale të Apple në vitet e fundit. Deri më tani janë shitur 218 milionë pajisje.

Për më shum mund të shikoni infogrtafikun më posht shum interesant për historinë e sukseshme të iPhone./itshqip

 

RELATED BY