iPhone nuk do të jetë vetëm për të pasurit

Apple nuk dëshironë që paisjet e saja tash më shumë të njohura të jenë vetëm për personat e “pasur”, me çka konfirmohen zërat se mund të shohim në të...

Apple nuk dëshironë që paisjet e saja tash më shumë të njohura të jenë vetëm për personat e “pasur”, me çka konfirmohen zërat se mund të shohim në të ardhmen një iPhone më të vogël dhe më të lirë, për një treg më të mah, shkruan Forbes me çfar i referohen shënimeve të analistit Toni Sakonagi prej Bernstein Research nga takimi me Tom Kuk, drejtorit për operacione të Apple-s.

Sipas analistit, z.Kuk “si duket e konfirmoi idenë se Apple sigurisht do të zhvillon oferta më të lira” për të zgjeruar tregun, para saj duke njoftuar se Apple do të krijonë “gjëra të mençura” për tu drejtuar kah tregu pripejd, duke shtuar kështu se Apple nuk dëshiron që iPhone të jetë “vetëm për të pasurit”.

Përveç kësaj z.Kuk ka thënë se tregu për kompjuterë tabletë në një të ardhme të afërt do të bëhet edhe më i madh se ai i kompjuterëve personal, duke u shëndruar kështu, biznis për Apple nga 60 deri 100 milijardë dollarë.

Më parë WSJ dhe Bloomberg njoftuan se Apple planifikon mini iPhone, por këto informacione më vonë ishin përjashtuar në një tekst të New York Times, të cilët ngjajshëm sikur dy mediumet e para ishin thirur në burime anonime nga kompania Apple./itshqip.com

RELATED BY