Irani ndërpret internetin para zgjedhjeve

Informacione të shumta nga Irani pohojnë se qeveria e Iranit do të ndaloj internetin para zgjedhjeve, dhe njerëzit e atij vendi nuk do mund të shkruajnë asgjë në Facebook...


Informacione të shumta nga Irani pohojnë se qeveria e Iranit do të ndaloj internetin para zgjedhjeve, dhe njerëzit e atij vendi nuk do mund të shkruajnë asgjë në Facebook e Twitter.

Irani para disa ditësh ka bllokuar edhe Gmail, YouTube dhe Google Videos. Nuk ka dyshim se ky veprim ka ngritur shqetësimet përreth censurës shtetërore përpara zgjedhjeve parlamentare. Veprimi i fundit do të ndikojë në formën me të zakonshme të lidhjeve të sigurta, ku do të përfshihen të gjitha faqet e internetit ndërkombëtare të koduara dhe të vendosura jashtë Iranit, të cilat do varen në protokollin “Secure Sockets Layer”, që në thelb do të thotë se të gjitha url adresat do të fillojnë me “https.”

Irani përgaditet që zgjedhjet t’i mbajë me 2 Mars. Nuk ësht e kuptueshme sesi Irani mund ta ndërpresë internetin para zgjedhjeve, kur vetë interneti mund të jetë në favor të rij./itshqip

Categories
Lajme

Dardani është autor në itshqip.com, i cili kohën e lirë e shfrytëzon për të shkruar, është student dhe është i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Ndiqe Dardanin në: Blog | Twitter | Facebook | Google+
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY