Ja kështu do të duket Internet Explorer 9?

ZDNet publikoi fotografi dhe një post për dukjen e re të Internet Explorer 9, të marra nga faqja ruse e Microsoftit para se të njejtat të largohen. Nga fotoja...

ZDNet publikoi fotografi dhe një post për dukjen e re të Internet Explorer 9, të marra nga faqja ruse e Microsoftit para se të njejtat të largohen. Nga fotoja duket IE9, si të gjithë shfletuesit tjerë modern, ka një dizajn të thjesht dhe interesant, ku më shum i është përkushtuar rëndësi hapësirës së ueb faqes, shfletuesi ka vetëm “navigation bar” dhe më pak butona.

Ka butonat themelore për tu kthyer në faqen e mëparshme, butonin për të bërë rifreskim(refresh), stop, butonin për ti ruajtur faqet e rëndësishme, butonin për home, si dhe opsionet tjera.

Eshtë interesante pozicioni i “addressbar”, Google Chrome dhe Firefox filluan të vendosin “tabs” përmbi “addressbar”, kurse IE9 si duket po vendos anash këtë opsion. Sipas faqes ruse, do të ketë “tear-off-tabs”, e cila është mundësi e konfiguruar në Windows Aero Snap opsionin, me çka i lejon përdoruesit të shikon dy faqe njëra afër tjetrës.

Faqja ruse thotë, se IE9 do të ketë opsion për faqe të “njohura”, me të cilin përdoruesit do të mund të hapin Windows “taskbar-in” pa e hapur fare shfletuesin, dhe do ti trajton ato faqe si Windows aplikacione, kjo është një risi e mirë, e cila premton se Microsoft definitivisht është përkushtuar për të përshpejtuar shfletuesin e saj.

Publikimi zyrtar i IE 9 do të bëhet më 15  shtator.

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
10 Comments on this post.
 • itshqip
  26 August 2010 at 01:17
  Leave a Reply

  a muni me ma qu link per me download

 • Albo B.
  26 August 2010 at 02:47
  Leave a Reply

  Ende nuk eshte bere publike, do te behet me 15 shtator, lexo pak ;).

 • O.zone;'
  26 August 2010 at 02:49
  Leave a Reply

  Nice !!.

 • Janni/Gj
  26 August 2010 at 13:24
  Leave a Reply
 • Janni/Gj
  26 August 2010 at 13:34
  Leave a Reply

  Koj Esht vetem per Win. Vista Servis Pack 2

 • granit
  26 August 2010 at 14:09
  Leave a Reply

  @ Janni So kjo per windows vista per w7 ti a spe shen a :@

  edhe sa e pata lexu une se ie9 punon me kartel grafike edhe me procesor edhe 1 gb ram duhet me pas per ket sen se e pata lexu ne ni vend tash se di sa oe vertet pritet kret me 15 shtator kur del edhe msn i ri 10.0

 • i-liG
  27 August 2010 at 02:18
  Leave a Reply

  a bon edhe per XP, a veq per win7 osht ?

 • cHrom3
  29 August 2010 at 12:40
  Leave a Reply

  Apet me Google Chrome nuk ka !

 • Lammyy
  30 August 2010 at 02:21
  Leave a Reply

  cHrom3 mir e ki me google chrome ska :) ma e mira osht nier per nier :D

 • imran emini
  31 August 2010 at 05:22
  Leave a Reply

  a bon edhe per windos xp pls me trgoni

 • Leave a Reply

  *

  *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  RELATED BY