Jobs do të jepte gjithçka për të shkatërruar Android

Steve Jobs ishte betuar për të shkatërruar sistemin operativ të Google “Android” dhe ishte shprehur se do të ishte i gatshëm të shpenzonte të gjithë paratë e “Apple” për...

Steve Jobs ishte betuar për të shkatërruar sistemin operativ të Google “Android” dhe ishte shprehur se do të ishte i gatshëm të shpenzonte të gjithë paratë e “Apple” për ta realizuar këtë qëllim.

Në një citim të shkëputur nga libri për biografinë e Steve Jobs që së shpejti pritet pritet të dalë në treg nga Volter Isakson, Jobs shprehet: “Do ta shkatërroj Android, pasi është një produkt i vjedhur. Jam i gatshëm të bëjë luftë për ta rrënuar këtë sistem. Aq shumë e urrejë, sa do të merresha me këtë deri në frymën time të fundit, do të shpenzoja të gjitha 40 miliardët dollarë që Apple” ka në bankë.

Apple kishte marrëdhënie të mira me kompaninë Google, deri para lëshimit në treg të sistemit operativ Android. Produktet e Google, përfshijnë edhe hartat dhe motorin e kërkimit.

Më pas në vitet e më vonshme, Jobs refuzoi të përdorë një seri aplikacionesh të sugjeruara nga “Google”, edhe pse i pengoi paisjes “iPhone” për tu shëndruar në një sistem më shum të integruar me rrjetin.

RELATED BY