Kaluan 20 vite nga startimi i ueb faqes së parë.

Më 6 gusht të vitit 1991 Tim Berners-Li nga labaratorët e CERN startuan ueb faqen e parë dhe ueb serverin http://info.cern.ch i cili punonte në një NeXT kompjuter. Faqa...

Më 6 gusht të vitit 1991 Tim Berners-Li nga labaratorët e CERN startuan ueb faqen e parë dhe ueb serverin http://info.cern.ch i cili punonte në një NeXT kompjuter. Faqa ishte e thjesht, dhe në të vizitorët kishin mundësi të mësojnë më shumë për hiperlinks dhe detajet tjera teknike lidhur me krijimin e ueb faqeve dhe si të shfletohet uebi, shpjegon CERN. Nuk ka asnjë fotografi nga ueb faqja e parë, por ajo më lartë është nga faqja e njejtë vitin 1992.

Interesante, për qasje në atë faqe vetëm Tim Berners-Li dhe disa shkenctarë nga CERN posedonin softuer për shfletim, deri më vitin 1993 kur dhe kishte startuar Mosaic shfletuesi i parë.

Nga këtu e kemi të njohur historinë se si sotë nuk mund të funksionojmë pa UEBIN. Por çfar më tej…? Më poshtë është video impresive nga TED fjalimi i TIM Berners-Li ku shpjegon për të ardhmen, internetin dhe gjërat tjera lidhur me të.

 

RELATED BY