Kasperski: Apple është 10 vite pas Microsoft

  Edhe pse Apple regullisht lëvdrohet se sistemi operativ i tyre është plotësisht i sigurt, Kaspersky Labs nuk mendon ashtu. “Mendoj se 10 vite jan pas Microsoft kur flasim...

 

Edhe pse Apple regullisht lëvdrohet se sistemi operativ i tyre është plotësisht i sigurt, Kaspersky Labs nuk mendon ashtu.

“Mendoj se 10 vite jan pas Microsoft kur flasim për siguri. Për shum vite flas që në aspektin e siguris nuk ka ndonjë dallim thelbësor mes Windows dhe Mac. Gjithmon është e mundur të zhvillohet virus për Mac.” tha Eugene Kaspersky në një intervist për Computer Business Review.

Është e njohur së fundi tashmë disa javë se Apple ndodhet në sytë e publikut përshkak të virusit i cili në kompjuterët e tyre kishte “mbledhur” të dhëna për shum përdorues të Mac OS X, më sakt 600.000 PC të infektuar.

Kasperski nuk ju beson shum këtyre kompanive për siguri të cilët thonë se ky virus ka infektuar 550.000-600.000 përdorues, kurse tha se kjo shifër është shum më e vogël diku 30.000 kompjuter.

Dëshmi se Apple është e shqetësuar për sigurinë e përdoruesve të saj e konfirmon fakti se në versionet e fundit të Mac OS X kishte integruar antivirusin e quajtur xProduct, kurse në verzionin e fundit të sistemit operativ kishte lansuar edhe Gatekeeper.

RELATED BY