• Kina kishte kidnapuar Internetin për 18 minuta?

  Më 8 prill të këtij viti, telekomi kinez kishte kidnapuar 15% të trafikut të internetit, duke e mbajtur “peng” për plotë 18 minuta, thuhet në raportin e komisionit për zhvillim ekonomik dhe siguri midis SHBA-ve dhe Kinës. Trafiku i kidnapuar përmbante email dhe ueb trafik. Ku një pjesë e...
 • Facebook vlersohet në 46 milijardë dollarë.

  Facebook kushton më shum se Ebay dhe është biznesi i tretë në internet pas Amazon dhe Google në SHBA, thotë Bloomberg. Ky vlersim është bërë sipas SecondMarket, tregu online për shit-blerjen e aksioneve nga firmat private, Facebook është vlersuar me një çmim 41 milijardë dollarë. Para Facebook janë Amazon...
 • Në Youtube për çdo minutë ngarkohen 35 orë video.

  Në video shërbimin më të njohur në botë, çdo orë ngarkohen video me gjersi prej 2.100 orëve, ose 50.400 orë çdo ditë. Sigurisht koncepti i Youtube është që kush dëshiron mund të publikon video, dhe ndoshta përmbajtja e gjeneruar nuk ka edhe ndonjë kualiteti, por nga ana tjetër ka...
 • Google do ju paguan për zbulim të ndonjë lëshimi në shërbimet e tyre.

  Google do të ju paguan hakerëve, nese zbulojnë ndonjë lëshim në shërbimet e tyre. Çmimet do të sillen nga 500 deri 3.133 dollarë varësisht nga lëshimi të cilat mund të jenë ne Google.com, Youtube.com, Blogger.com ose dhe Orkut.com. Edhe pse lëshimet mund të jenë nga më të ndryshmet, në...
 • Firesheep thyen Facebook llogari përmes WiFi.

  Shtojca për Firefox – Firesheep ju mundëson të thyeni shum lehtë ndonjë profil ose llogari të rrjeteve sociale, dhe faqe tjera vulnerability përmes WiFi rrjetit duke ju vjedhur “cookies“. “Kur futeni në ndonjë uebfaqe zakonisht filloni duke ju dërguar emrin e llogaris dhe fjalëkalimin. Serveri pastaj kontrollon nëse profili...
 • Menaxhimi i Facebook fan pages, u bë më e thjesht.

  Menaxhimi i Facebook fan pages, u bë më e thjesht.

  Rrjeti social startoi, opsione të reja dhe të përmisuara për menaxhimin administrativ të fan pages. Tani kontrollin që keni mbi faqen tuaj, do të implementoni përmes një interfejsi më të thjesht, me të cilën administratorët do të kyçen në opsionet e menaxhimit shum leht, pa patur nevoj të hulumtojnë...
 • Babai dhe djali i tij lansojnë iPhone 4 në kozmos.

  Lik Geisbuler dhe djali i tij nga Bruklin lansuan iPhone 4 në kozmos, më sakt 30 kilometra në stratosferë. Misioni i tyre ishte të regjistrojnë “errësinë përmbi tokës” me një HD video kamerë. Për këtë qëllim ato mbushën balon atmosferik me helium dhe në të vendosën(ngjitën) një kuti për...
 • Fjalëkalim të përkohshëm, për një përdorim në Facebook.

  Facebook startoi opsion për fjalëkalim të përkohëshëm e cila do të zgjat vetëm 20 minuta me qëllim që të ju mundëson përdoruesve kyçje më të sigurt nga cili do kompjuter. Kur do kyçeni në rrjetin nga komjuter të huaj ose publik, shembull në internet kafe, egziston mundësia që fjalëkalimi...
 • Prezentohet Sony Internet TV

  Përdorim të aplikacioneve, shfletim në internet dhe shikim të televizionit me një rezulucion të lart, vetëm në një paisje, mundëson televizioni i “mençur” më i rri (Sony Internet TV). Sony Internet TV, I cili ishte prezentuar dje në një pres konferencë në Nju Jork, momentalisht është paisja e vetme...