• Shto Facebook Like në rezultatet e Google

  Google mori idenë për të shtuar +1 butonin për të ndarë rezultatet me të tjerët, kurse Crossrider e vazhdoi këtë ide duke krijuar Google +Like shtojcë(ang. plugin) për Firefox, IE dhe Chrome me të cilën shton një Like buton tek rezultatet e Google. Më atë mund të bëni “like”...
 • Ҫfarë është Iframe Injection?

  Ky është një tekst informativ i shkurtër në të cilën shpjegohet, çfarë është dhe si largohet një IFrame injection. Kam hasur nëpër disa faqe të cilat janë të sulmuar me këto lloj sulmesh, dhe vendosa të shkruaj një shkrim të vogël, rreth kësaj problematike. IFrame është shkurtesë prej inline-frame....
 • Windows Advanced Options Menu?

  Ky eshte nje sqarim se cilat jane opcionet e Windows Advanced Options Menu dhe per qka perdoren. Besoj qe cdo kujt qe mirret me kompjutere do tju nevojiten ta keni nje pasqyre te qarte se per qka perdoren. Posa ta dhezni kompjuterin e shtypni F8 dhe do tju paraqitet si ne...
 • Problem me USB? (Zgjidhja këtu)!

  A jeni ballafaquar me ndonje problem me USB tuaj? Nëse përgjigja është po, ju nuk jeni vetëm. Ka me miliona përdorues të USB-ve te cilet hasin çdo dite probleme te ndryshme. Kohen e fundit jane bere problemi aktual keshtu qe unë vendosa te i koleksionoj te gjitha me nje teme se bashku me...
 • Hiren’s BootCD

  Hiren’s Boot CD është një burim i madh për cilindo që has në problemet e kompjuterit. Me disa njohuri të thjeshta në lidhje me atë që gjendet në CD, mund ta përdorni për të riparuar problemet e shumta në kompjuter si per rikthimin e disqeve te humbura, per menaxhimin...
 • Konfigurimi i Mikrotik-ut

  Përshëndetje, Ky mësim sqaron konfigurimin basic te Mikrotik-ut. Gjerat me elementare qe duhet te konfigurohen qe kjo makinë te funksionoj si Router qe te mund te bëni sharing një internet të cilin keni ne shtëpi, pune apo ku do cofte tjetër. Nuk është qe te hedhim poshtë punën e...
 • Krijimi i nje rrjete bazike (LAN).

  Nje informate shume e shkurte qe ti kuptoni gjerat me elementare ne rrjeta. Fjala LAN eshte shkurtes per Local Area Network dhe qe perfshin nje hapesir fizike si psh: Shtepi, Zyre, Shkolle, apo ndonje Kompani tjeter e cila eshte ne nje objekt. Dhe qe eshte e kunderta e WAN...
 • Cfar pas formatimit të kompjuterit?

  Më herët kisha shkruajtur një listë prej programeve ose veglave më të nevojshme që duhet ti fusni në përdorim menjëher pas çdo instalimi të Windows-it të rri. Pasi të keni instaluar Windows-in, ju duhet ta instaloni programe dhe aplikacionet themelore për parandalimin e infeksioneve ose sulmeve te ndryshme, programe...
 • Instalimi dhe konfigurimi i LAMP ne Ubuntu

  Ja dhe nje mundesi per web zhvilluesit per te ngritur nje server shtepiak, per ti provuar skriptet e tyre, kodet e ndryshme etj… Thjesht edhe nje arsye plus per te imigruar nga windows ne Linux Cfar eshte LAMP? LAMP eshte shkurtese prej Linux – Apache – Mysql – PHP...