• Paisjet e BlackBerry do të përdorin Android aplikacione?

  Research in Motion duket që do të zgjedh makinën virtuale Dalvik për PlayBook dhe QNX paisjet e saja, shkruan Boy Genius Report, duke u thirur në disa burime. Dalvik është makinë virtuale e krijuar nga Google për Android sistemin operativ (OS), që do të thotë Playbook dhe QNX tablet...
 • Aplikacione për Nokia që duhet ti posedoni?

  Ovi Store, dyqani për aplikacione mobile i kompanisë Nokia, për herë të dytë nga krijimi i saj ka organizuar Must-Have Apps çmimet, në të cilën vetë përdoruesit kanë zgjedhur se cilat aplikacione janë më të mira. Kurse çmimet kanë qenë të ndara në 6 kategori: lojra, rrjete sociale, muzikë,...
 • Rritje e aplikacioneve mobile në 2010, analizë nga Distimo.

  Apple mbetet akoma në krye për sa i përket numrit më të madh të aplikacioneve, diku me mbi 300.000 aplikacione mobile në vitin 2010, shifër e cila u dyfishua në krahasim me vitin e kaluar. Por, Android tregu i Google ka pasur një rritje të pabesueshme. Numri i Android...
 • Urime 10 vjetori i aplikacionit iTunes.

  Kur në vitin 2001, në këtë ditë, Stiv Xhobs prezentoi iTunes, jo çdo kush mund të kishte paramenduar se ky aplikacion do të jetë një nga mjetet themelore më të cilën Apple, duke përdorir .mp3 formatin do të ndryshojë industrin muzikore, dhe do të jëtë aplikacioni themelorë më të...
 • CES 2011: Adroid 3.0 Honeycomb

  Pasi para disa kohëve kishin publikuar Gingerbread për telefonat e menqur, Google prezentoi tani edhe Honeycomb sistemion operativ i cili thuhet se është gjenerata e ardhshme e telefonave të cilët përdorin Andorid platformën, e dizajnuar nga fillimi, për paisje me ekran të madh, posaqërisht për tabletët kompjuterë. Tashmë disa...
 • Publikohet Drupal 7

  Drupal publikoi verzionin e 7 të softuerit të lirë për nebaxhimin e përmbajtjes në ueb faqet (CMS). Ky softuer është i ndërtuar në PHP dhe i shpërndarë përmes GNU GPL licencës. Ky softuer përdoret 1% nga gjith blogjet personale të internetit, si Shtëpia e Bardhë, data.gov.uk, dhe organizata tjera...
 • Shfaqet një Trojan për Android i cili vjedh informacionet e përdoruesve.

  Geinimi është një trojan i sofistikuar më i ri, i cili për së pari herë u shfaq në Kinë, dhe që mund të marrë informacione personale dhe të njejtat ti transmetojë në serverë të jashtëm, thonë nga kompania për siguri mobile Lookout. “Geinimi është softweri malicioz më i sofistikuar...
 • Publikohet Opera 11

  Opera më në fund pas shum beta testimeve publikoi Opera 11 shfletuesin i cili tani ka një organizim të skedave në grupe dhe lëvizje vizuele me miun për navigim të faqeve. Me Opera 11, arrijnë edhe qindra shtojca për personalizim të shfletuesit, të cilat janë standarde tek shfletuesit konkurent,...
 • Kapet hajduti për vetëm 10 minuta, falë një aplikacioni.

  Kapet hajduti për vetëm 10 minuta, falë një aplikacioni.

  Ngjarje interesante, hajduti i një automobili ishte kapur për vetëm 10 minuta pas vjedhjes, pasi që pronari i automobilit dhe policia kishin përdorur GPS për të vëzhguar telefonin e tij, i cili kishte qenë në automobil, gjat vjedhjes. Ai në telefonin e tij kishte pasur të instaluar Lookout aplikacion...