• Facebook do të paguajë përdoruesit që të shikojnë reklama

  Rrjeti social përmes DealSpot programit do ti shpërblej përdoruesit me monedhë virtuale Credits pas shikimit të ndonjë reklame të brenduar e cila do të shfaqet zakonisht nëpër lojrat e ndryshme. Përdoruesve do tu jepen nga 1 deri 10 Credits për një shikim të reklamës. 10 Credits janë 1 dollarë,...
 • Facebook do të blejë Skype?

  Facebook dhe Google janë duke menduar ose për të blerë Skype ose për të realizuar ndonjë bashkpunim me Skype e cila kishte shtyrë daljen në berzë, shkruan Reuters duke cituar burime anonime. Sipas një burimi, themeluesi i Facebook, Mark Zakerberg është i përfshirë në marrëveshjet e brendshme për blerjen...
 • Facebook është një makinë spiunazhi, thotë Xhulijan Asanzh!

  Facebook, Google, Yahoo dhe pothuajse të gjitha ueb shërbimet amerikane më të njohura kanë të integruar interfejs për shërbimet sekrete amerikane, thotë themeluesi i Wikileaks, Xhulijan Asanzh, duke shtuar se çdo kyçje në Facebook, do të thotë punë e kryer për shërbimet sekrete amerikane për të krijuar një bazë...
 • Sony zbuloi se kishte patur edhe një sulm tjetër!

  Sony pranoi se përveç sulmeve të 16-17 prillit, kur dhe ishte sulmuar PlayStation Network dhe ishin vjedhur të dhëna për 77 milionë përdorues, kishte pasur dhe një sulm tjetër në Sony Online Entertainment (SEO) përdoruesit. Sony thotë se janë vjedhur të dhëna për 24.6 milionë profile, si dhe të...
 • Pothuajse 30% e videove në Youtube janë transferuar në WebM

  Të gjitha videot e reja të ngarkuara në Youtube, si dhe pothuajse 30% nga gjith video biblioteka, tani janë transkoduar në WebM, format për media e lirë për ueb video dhe audio. “Sinqeriteti do ti lejojë gjithkujt të pasuronë formatin dhe integrimet e saja, duke rezultuar kështu me përvojë...
 • Evulimi i Ueb Dizajnit (infografik).

  Nga faqet me një tekst të thjesht në vitet 90, përmes Flash, paraqitjes së Javascript dhe CSS, e deri tek faqet e bazuara në HTML5… ueb dizajni me të vërtet ka evuluar shum për ti krijuar faqet të cilat i kemi sot – të mbushura përplot me përmbajtje dinamike,...
 • Youtube mundëson krijimin e videove të animuara

  Youtube.com/create është një shërbim i ri beta në Youtube, përmes së cilit duke përdorur mundësitë e Xtranormal, Stupeflix dhe GoAnimate mund të krijoni video tuajën, në rast se nuk posedoni kamerë. Me ndihmën e GoAnimate dhe Xtranormal Movie Maker mund të krijoni video të animuara për vetëm disa minuta....
 • Si Linkedln kujdeset për biznesin(Infografik)

  Linkedln, është rrjet biznesi i krijuar para 8 viteve, dhe i cili tani ka më shum se 100 milionë përdorues, kurse ky infografik më posht tregon kush janë këta dhe veprimin e tyre. Ky rrjet pavarësisht që vazhdimisht zgjeron anëtarsimin e saj, lëshohet gjithashtu edhe nëpër disa degë tjera të industrisë, si...
 • Si të editoni një koment të publikuar në Facebook

  Facebook bëri disa ndryshime për komentet, largoi butonin Comment dhe tani komentet publikohen vetëm me shtypjen e tastierit ENTER, kurse një resht i ri fillon duke shtypur Shift+ENTER. Për shumicën kjo është një ndryshim shum i ndërlikuar sepse shum shpejt mund të vjen deri në gabime, të publikohet ndonjë...